Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2004, 03:26 PM   #1
STi_Drift
Scooby Newbie
 
Member#: 25759
Join Date: Oct 2002
Vehicle:
99 impreza
rally blue

Default Help: Popping noise from the engine bay

I have a hybrid ej22t on 2.5RS SOHC heads with Hydra engine mgmt.

My question is if anyone has ever encountered a popping sound from the engine bay. I am not sure what it is, but the sound is distinct. It happens sometimes on low load when shifting easy from 1st to 2nd and also at WOT (which is even louder and more pronounced and quite violent). The car seems to lose power and studders when it happens until I let off. I know it's not my timing, because I am running fairly conservative on the timing numbers. It almost seems mechanical. I thought it was the BOV, but I have tested that and that is not it.

Thanks for any help/suggestions
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by STi_Drift; 08-09-2004 at 04:30 PM.
STi_Drift is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2004, 03:29 PM   #2
cnk
Scooby Guru
 
Member#: 10757
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
2013 BRZ Limited 6MT
DGM

Default

That sounds like detonation to me, but I'm not an expert. Hopefully someon else can chime in.

Calvin
cnk is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2004, 04:29 PM   #3
STi_Drift
Scooby Newbie
 
Member#: 25759
Join Date: Oct 2002
Vehicle:
99 impreza
rally blue

Default

Well I had a few ppl, including a certified mechaninc who works on modified cars all the time in my car and they said it wasn't det. I was running 94 at the time and AFRs on the FJO wideband were about 11-11.5
STi_Drift is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2004, 05:00 PM   #4
MustGoFast
Scooby Specialist
 
Member#: 33370
Join Date: Feb 2003
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Blue now w/ 6 fun flavors

Default

blow a hose loose in the IC? that makes one heckuva pop but doesn't really seem like an intermittant problem.
MustGoFast is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2004, 05:20 PM   #5
STi_Drift
Scooby Newbie
 
Member#: 25759
Join Date: Oct 2002
Vehicle:
99 impreza
rally blue

Default

I thought it was hose, but that isn't it haha. Thanks tho. I kind of found that the problem doenst happen on a fresh set of plugs for a few hundred clicks, but that may not be the issue. as the plugs are somewhat rich looking brown to black
STi_Drift is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2004, 03:30 PM   #6
STi_Drift
Scooby Newbie
 
Member#: 25759
Join Date: Oct 2002
Vehicle:
99 impreza
rally blue

Default

anyone?
STi_Drift is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2004, 05:05 PM   #7
Elliot
Scooby Specialist
 
Member#: 12732
Join Date: Nov 2001
Location: Dorado Puerto Rico
Vehicle:
2000 2.5RS-T
Titanium silver

Default

I used to have the same problem with SAFC and WRx injectors!!
Elliot is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noises from my engine bay Tr1llee Newbies & FAQs 5 02-04-2010 12:23 AM
Weird noise coming from the engine bay??? jmanSTI Texas Impreza Club Forum -- TXIC 20 03-27-2008 01:03 AM
Wierd Noise coming from the engine bay... ChristopherG Factory 2.0L Turbo Powertrain 25 05-12-2007 02:01 AM
Humming noise from the engine bay??! sizzflair Newbies & FAQs 9 04-21-2006 06:03 PM
Weird on and off whining noise from the engine bay WITH THE CAR OFF. JM530 Car Audio, Video & Security 6 03-21-2006 08:29 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.