Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday May 24, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-19-2004, 07:41 PM   #1
Brian Broz
Scooby Specialist
 
Member#: 13783
Join Date: Dec 2001
Vehicle:
2008 2.5i Slow
WRB

Default Running 4.2...Car barely moves now...change inj flow?

Hi I just "upgraded" to version 4.2 from 3.1 and the stage4 new map. My car is running horribly now. Like sputtering and a couple pounds of boost until 6000rpm.
I am running OLF and CLB. I haven't changed the injector flow from 420 as I remember reading not to change this if running Sti injectors.
Could that be the problem? I thought I'd ask before changing that to 550cc.
If so, do I change inj flow AND stock inj flow to 550cc?
Thanks,

BB
* Registered users of the site do not see these ads.
Brian Broz is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 08-19-2004, 07:45 PM   #2
Brian Broz
Scooby Specialist
 
Member#: 13783
Join Date: Dec 2001
Vehicle:
2008 2.5i Slow
WRB

Default

I am running CLB...I thought the Stage04new (from TXS) is CLB?
Is adjusting the injector flow the same as injector scaling??
Sorry for the stupid questions...I've read the manual and quick tune guide and still confused.
Thanks,

B
Brian Broz is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2004, 11:24 PM   #3
ride5000
Scooby Guru
 
Member#: 32792
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: NESIC
Location: lincoln, ri
Vehicle:
2003 GGA MBP
12.9 / 105+

Default

brian, i'm pretty sure you've got to scale the injector flow when running olf and sti,even on the st. 4 map. quick check... what kind of maf adjust values do you see in the fuel map? if not pretty heavy negative, then you are running a scaled map.

jm2c
ken
ride5000 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2004, 02:30 AM   #4
Brian Broz
Scooby Specialist
 
Member#: 13783
Join Date: Dec 2001
Vehicle:
2008 2.5i Slow
WRB

Default

Thanks, ok I changed to fuel map to 0 on everything but 0% column, and scaled the injectors to 550 and it's running real nice...but having a weird major hesitation WOT at 4000 rpm in low gears (but no cel). And some overboosting. I have a feeling I'm missing the obvious...

My last question is where do I enter the "paramaters" that you can DL from TXS...I understand I have to enter these manually...? Am i missing something?

Thanks for any help.
Brian Broz is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2004, 02:47 AM   #5
cronic
Scooby Guru
 
Member#: 9749
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: SWIC
Vehicle:
-

Default

Quote:
Originally Posted by Brian Broz
Thanks, ok I changed to fuel map to 0 on everything but 0% column, and scaled the injectors to 550 and it's running real nice...but having a weird major hesitation WOT at 4000 rpm in low gears (but no cel). And some overboosting. I have a feeling I'm missing the obvious...

My last question is where do I enter the "paramaters" that you can DL from TXS...I understand I have to enter these manually...? Am i missing something?

Thanks for any help.
No, in the utec menu just tab down to the parameters, dont hit enter just highlight it, then transfer from PC(IIRC Ctrl-u) the DL'd params just like you did for the maps..
cronic is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2004, 02:52 AM   #6
Brian Broz
Scooby Specialist
 
Member#: 13783
Join Date: Dec 2001
Vehicle:
2008 2.5i Slow
WRB

Default

Aaahhhh. Ok, I feel stupid...I think TXS may have to "dumb down" their manuals for me. I didn't realize they were handled like maps.
Thanks cronic!
(A cronic smoking yellow WRX owner. Imagine that! LOL)
Cheers,

BB
Brian Broz is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2004, 02:19 PM   #7
Brian Broz
Scooby Specialist
 
Member#: 13783
Join Date: Dec 2001
Vehicle:
2008 2.5i Slow
WRB

Default

Ok,
The parameters are now loaded. The car is running really nice, more power down low and no knock (so far!!)...OLF seems to be working well. Boost is bang on 17.5 every time.
Still getting power cutting out around 4000rpm so I'll have to figure that out.
Cheers,

BB
Brian Broz is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2004, 11:35 PM   #8
ride5000
Scooby Guru
 
Member#: 32792
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: NESIC
Location: lincoln, ri
Vehicle:
2003 GGA MBP
12.9 / 105+

Default

brian, are you on 4.2c, or just 4.2? the later version fixed a hiccup when idc was ~100, if i understand correctly. it helped smoothen out my power a bit when i reflashed mine.

otherwise when my car has a hesitation it's generally running ridiculously rich, but without a wideband you can't be sure.

ken
ride5000 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MY97 Impreza 2.2L -- Cleaned MAF, now car won't stay running Nihilator Normally Aspirated Powertrain 27 01-16-2007 06:14 AM
Changed my oil, now car won't move, help! RWS_BajaTurbo Service & Maintenance 29 01-02-2007 02:09 PM
how will my car run with if i unmarry my cobb AP??im running stage 2 now SOCIOPATH Engine Management & Tuning 10 08-11-2006 10:35 AM
Strange problem- car barely runs? mattrudella Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 32 12-13-2004 03:50 PM
tried to flash 4.2/car wont start hpracingwrx Engine Management & Tuning 3 09-11-2004 10:07 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.