Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-25-2004, 08:57 PM   #1
elohdaeh78
Scooby Specialist
 
Member#: 61395
Join Date: May 2004
Location: North NJ
Vehicle:
2005 WRX
CGM

Default Weird Noise Help!!

I just got my 2005 WRX a week ago and i noticed the acceleration was really jerky and rough, i read up on and people said to put grounding wires on the car. I tried that out and it did absolutely nothing. So i went for plan B and did a ECU reset. I took both battery terminals off and pressed the break down for 15 seconds, let the car sit for 30 minutes than i put the battery cables back on and turned it on and let it idle, when i turned it on i noticed a buzzing noise seemed to come from the engine bay. I turned the car back off and took the grounding wires off. I turned it back on and the noise was still there, when i turned on the headlights it made a clicking noise that seemed to come from the passenger side speaker, i couldn't pin point where the noise was comming from but from outside the car it sounded like it was comming from underneath the car in front of the rear wheels. The car is bone stock, i took off the grounding wire and the noise still remains, does this have anything to do with the ECU reset what could it be ????
* Registered users of the site do not see these ads.
elohdaeh78 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2004, 02:01 PM   #2
Jduke
Scooby Specialist
 
Member#: 29699
Join Date: Nov 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Northern, VT
Vehicle:
2005 Legacy GT Wagon
Red

Default

Well not sure about the jerky and rough acceleration, maybe some more break in time...? I know my 02 used to have a bit of a "fluttery" accelleration for the frist few 1000 miles but I dont notice it anymore (You should not need to do a ECU reset within the first week of owning your car). But I also have a Cobb reflash and samcos as well as a grounding kit now which prob helped the problem if not fixed it all together. The "clicking" you are hearing will happen every time you turn on the lights... and the buzzing you heard was it only when you go to start the car like for a second sounds as if its comming form the driver side? This is normal too but can't not remember exactly what it is. So I guess what im trying to get at is the noises you have heard are normall
as long as the bussizng is not present while the engine is at idle, and the clicking from the lights is not continueous and only happenes when you turn on/off the lights. The rough accel you should ask the dealer about before trying resets and stuff, but will most likely calm down the more miles you get on it... hope i was of some help.

peace
Jduke is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2004, 05:40 PM   #3
elohdaeh78
Scooby Specialist
 
Member#: 61395
Join Date: May 2004
Location: North NJ
Vehicle:
2005 WRX
CGM

Default

Quote:
Originally Posted by Jduke420
Well not sure about the jerky and rough acceleration, maybe some more break in time...? I know my 02 used to have a bit of a "fluttery" accelleration for the frist few 1000 miles but I dont notice it anymore (You should not need to do a ECU reset within the first week of owning your car). But I also have a Cobb reflash and samcos as well as a grounding kit now which prob helped the problem if not fixed it all together. The "clicking" you are hearing will happen every time you turn on the lights... and the buzzing you heard was it only when you go to start the car like for a second sounds as if its comming form the driver side? This is normal too but can't not remember exactly what it is. So I guess what im trying to get at is the noises you have heard are normall
as long as the bussizng is not present while the engine is at idle, and the clicking from the lights is not continueous and only happenes when you turn on/off the lights. The rough accel you should ask the dealer about before trying resets and stuff, but will most likely calm down the more miles you get on it... hope i was of some help.

peace

Thanks the clicking only happens when i turn the lights on and off, the buzzing is constant and sounds like its a noise interference or something. Its hard to pinpoint the buzzing noise but it sounds likes its somewhere in the engine bay and also somewhere under the car in front of the rear tires. Very odd but you know how its hard to find where noises are comming from. The car only has 700 miles on it so maybe the jerky acceleration will smooth out.
elohdaeh78 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My car is making a weird noise. Help! pjloyd General Community 12 11-04-2008 04:45 PM
weird noise... help plz! GEOxHOUND Service & Maintenance 1 11-16-2006 01:33 AM
weird noise.......help DeKaP Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 3 09-09-2006 02:06 PM
I have a weird noise help me figure it out please? waitandbleed92 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 4 12-13-2003 01:17 AM
Some kinda weird noise...help :( NYRex Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 0 08-08-2002 03:44 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.