Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday September 21, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Car Audio, Video & Security

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-26-2000, 06:57 AM   #1
BoomerRS
Scooby Specialist
 
Member#: 1271
Join Date: Apr 2000
Location: W Hartford, CT USA
Vehicle:
98 RS
****in Rally Blue

Thumbs down Weird problem, radio wont come on

OK here goes... my sister has my old 96 OBS now and the battery died, so she got a jump start (radio still working fine) and took it to a shop, and they said that the battery needed replacing so she got a new one and now the radio wont turn on. the guy tried to tell her that it needed a code... now this is the factory tape deck, so there is no code. he checked the fuses and nothing blown. one thing is that supposedly when the car is shut off, the tape should eject and i dont think that it has been doing that. i dont think that has anything to do with it though. any ideas? my guess is that he shorted the radio, but maybe im missing something. suggestions?
* Registered users of the site do not see these ads.
BoomerRS is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2000, 10:30 AM   #2
scoobyruman
Scooby Specialist
 
Member#: 969
Join Date: Feb 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: RIP 99RS, 01PRELUDE SH, 02WRX,
Vehicle:
zip zip
we will see

Post

the radio might have to be reset this is very common with radio's after the battery has been changed what you need to do is remove radioform ash unplug it then plug it back in if this does not work then a fuse that is not labeled radio is blown and this is the constant power or memory power so it probally powers something else in the car like the dome light or the or some other constantly powered thing in the vehicle but check and see if soemthing esle is not working and i bet that will be the fuse ok hope that help talk to you soon

Chad n
scoobyruman is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2000, 06:36 PM   #3
BoomerRS
Scooby Specialist
 
Member#: 1271
Join Date: Apr 2000
Location: W Hartford, CT USA
Vehicle:
98 RS
****in Rally Blue

Post

hey chad
thanks
BoomerRS is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2000, 11:30 AM   #4
BoomerRS
Scooby Specialist
 
Member#: 1271
Join Date: Apr 2000
Location: W Hartford, CT USA
Vehicle:
98 RS
****in Rally Blue

Post

chad was on the right track... it was a fuse in the engine compartment... it was not blown, it just needed to be taken out and inserted again. weird. but fixed.
BoomerRS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 WRX really weird wiring problem, car wont start, injectors, fuel pump staying on 91turbosedaan Electrical & Lighting 16 12-08-2012 04:03 AM
bucking and wont come on boost Subieformance_Guy Pre-2002 Factory Turbo Powertrain 4 10-05-2009 11:25 PM
Aftermarket cd player wont come on Weempster101 Car Audio, Video & Security 9 10-25-2008 11:34 AM
Installed HID and Fogs wont come on! Stealth_RS Electrical & Lighting 5 08-11-2006 08:37 PM
Radio wont turn on.... negativerice Car Audio, Video & Security 2 04-20-2006 04:19 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.