Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday July 26, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Other Engine Management

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-27-2004, 06:48 PM   #1
Veck
Scooby Newbie
 
Member#: 15661
Join Date: Feb 2002
Vehicle:
2002 WRX
WRB

Default Hydra Auto tune question

Anyone know if you can log data and auto tune at the same time?

Did a few pulls on the way home tonight with both enabled and compared the before and after maps and it did not make any changes to the map.
* Registered users of the site do not see these ads.
Veck is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2004, 07:41 PM   #2
bboy
Scooby Specialist
 
Member#: 56468
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle, WA
Vehicle:
04 Improved STI
Dirty White

Default

You have to save changes for them to be seen. Phil just posted the most complete description of this on his website today. I believe you have to "upload" changes made by Autotune from the ECU prior to shutting off the car. You can make additional changes, but they must be downloaded (transferred) back to the ECU.

Also, are you sure autotune is truly running--turn on "closed loop" and "autotune". You need to also turn off "long-term learning.

Logging and Autotune are separate functions, so I don't see a conflict.
bboy is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2004, 01:20 AM   #3
Veck
Scooby Newbie
 
Member#: 15661
Join Date: Feb 2002
Vehicle:
2002 WRX
WRB

Default

I've done all the necessary steps and have had it work fine before. I'd just never tried to do it with the log on.

Perhaps I missed a step. Wish there was some visual feed back on the main tuning screen to let you know auto tune was running.
Veck is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2004, 09:57 AM   #4
Element Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 54918
Join Date: Feb 2004
Location: 673 WHP Element ProComp Engine
Default

Veck,

I have run both the AutoTune and the data logger at the same time and the system was active. I could see the AFR change from the previous log to the new one. With that said, try it again as you may have made a mistake somewhere. You also may need to turn the AutoTune rate up.

Thanks,
Phil
www.elementtuning.com
Element Tuning is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2004, 09:01 PM   #5
Veck
Scooby Newbie
 
Member#: 15661
Join Date: Feb 2002
Vehicle:
2002 WRX
WRB

Default

I figured out what was going wrong. Apparently at some point I had saved a map to the ECU that did not have auto tune unlocked. Once I had re-entered my code and saved the map BINGO autotune is working again.

Thanks for the help Phil.
Veck is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2004, 09:25 AM   #6
Element Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 54918
Join Date: Feb 2004
Location: 673 WHP Element ProComp Engine
Default

Veck,

No problem, I'm glad it was something simple.

Thanks,
Phil
www.elementtuning.com
Element Tuning is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2004, 11:54 AM   #7
WhiteKnight
Scooby Newbie
 
Member#: 56133
Join Date: Feb 2004
Vehicle:
2004 Euro spec Sti
Black - Rotated gt3037s

Default

Does it really work ? I mean how is the car with the auto-tune feature enabled ?
WhiteKnight is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2004, 08:35 PM   #8
Veck
Scooby Newbie
 
Member#: 15661
Join Date: Feb 2002
Vehicle:
2002 WRX
WRB

Default

Auto tuning works great. A few pulls and the maps really close to the target AFR.

I'm still not tuning for real power yet, just getting the map close and focusing on driveability. I'm very pleased so far. I've been too busy learning all the software and tweaking stuff to post any results yet. This stuff is fun.
Veck is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hydra auto tune...how much can it compensate? theotherguy Other Engine Management 12 08-03-2010 06:40 PM
Few tuning questions cabikejumper Newbies & FAQs 54 06-05-2010 01:22 PM
Auto tune question majunche66 Other Engine Management 5 07-28-2007 01:34 AM
fs sfl 05 sti Hydra ems w/wideband o2 for auto tune pbevo12 Engine/Power/Exhaust 14 04-20-2007 10:20 PM
Hydra EMS v. 2.17 w/ Wideband & auto tune Scissors Private 'For Sale' Classifieds 12 04-27-2006 04:22 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.