Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Transmission (AT/MT) & Driveline

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-30-2004, 08:43 PM   #1
yebokmj
Scooby Specialist
 
Member#: 2213
Join Date: Aug 2000
Chapter/Region: South East
Location: Raymond, NH USA
Vehicle:
1995 Impreza w/EJ257
Brilliant Red

Default Help, car won't go into gear with cable clutch!

I drove my car to work today and the last mile or so my clutch pedal felt a bit strange. I parked the car and when I came out and I started it I couldn't put it into gear. I thought the cable might have slipped some how or the nuts came loose so I got some tools and tightened it up. First a half turn at a time and in the end just a ton. Now it kind of goes into gear. For first to work from a stop I have to pull it back hard into second then push it into first. Up shifting and down shifting through all gears 2-5 seem normal. The clutch cable is so tight now that the clutch is slipping a bit and the release point is rediculously high off the floor. Any ideas?
Joshua
* Registered users of the site do not see these ads.
yebokmj is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2004, 11:07 PM   #2
yebokmj
Scooby Specialist
 
Member#: 2213
Join Date: Aug 2000
Chapter/Region: South East
Location: Raymond, NH USA
Vehicle:
1995 Impreza w/EJ257
Brilliant Red

Default

Bump, anyone? I want to drive to work tomorrow.
yebokmj is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2004, 11:53 PM   #3
subysouth
Scooby Guru
 
Member#: 5039
Join Date: Mar 2001
Chapter/Region: South East
Location: Ocean Springs, MS
Vehicle:
2007 Outback XT
Grey 5-speed

Default

I am assuming you car has the cable operated clutch? I cant figure out what kind of car you have based on your description. If you have a hydraulic clutch it the, clutch master or slave cylinder going bad IMO.

ss
subysouth is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2004, 08:58 AM   #4
yebokmj
Scooby Specialist
 
Member#: 2213
Join Date: Aug 2000
Chapter/Region: South East
Location: Raymond, NH USA
Vehicle:
1995 Impreza w/EJ257
Brilliant Red

Default

I have an Impreza L with a cable operated clutch. Help!
yebokmj is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2004, 02:44 PM   #5
yebokmj
Scooby Specialist
 
Member#: 2213
Join Date: Aug 2000
Chapter/Region: South East
Location: Raymond, NH USA
Vehicle:
1995 Impreza w/EJ257
Brilliant Red

Default bump

Anyone? Please help! I don't think it's linkage related since it seems to shift fine if the car is turned off.
Joshua
yebokmj is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2004, 11:02 PM   #6
yebokmj
Scooby Specialist
 
Member#: 2213
Join Date: Aug 2000
Chapter/Region: South East
Location: Raymond, NH USA
Vehicle:
1995 Impreza w/EJ257
Brilliant Red

Default

bump
yebokmj is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2004, 11:23 AM   #7
yebokmj
Scooby Specialist
 
Member#: 2213
Join Date: Aug 2000
Chapter/Region: South East
Location: Raymond, NH USA
Vehicle:
1995 Impreza w/EJ257
Brilliant Red

Default no one?

bump
yebokmj is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Car wont go into gear when started! AjIsDope Transmission (AT/MT) & Driveline 15 11-13-2009 10:30 AM
Need help!!! Car won't go into test mode wuuusaa Factory 2.5L Turbo Powertrain 5 02-28-2008 04:59 PM
HELP!! Car won't go in gear after tranny install TheSilverFox Transmission (AT/MT) & Driveline 7 10-30-2007 03:58 PM
Did a clutch install last night, now the car won't go in gear, PLEASE HELP! F3nom3ni Transmission (AT/MT) & Driveline 5 10-03-2005 01:05 PM
need help, car wont go into gears DangeRS Transmission (AT/MT) & Driveline 0 02-12-2003 10:08 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.