Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 31, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-03-2004, 08:57 PM   #1
AgBullet
Scooby Newbie
 
Member#: 70625
Join Date: Sep 2004
Location: Chicago
Vehicle:
03 Impreza wrx
Ag

Default Odd idle as soon as car is started

I have an 03 wrx. I just had a clutch and a tranny installed. I noticed that after the install, as soon as I start my car the rpm needle naturally goes up, but then it sinks way low and the car feels like its going to stall, then it slowly comes back up to about 500 rpms. It only happens when I start the car. My foot is completly down on the clutch when it happens. Do you guys think this problem has to do with the clutch install or could it be something else?
* Registered users of the site do not see these ads.
AgBullet is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 10-03-2004, 10:21 PM   #2
Akarui
Scooby Newbie
 
Member#: 60195
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Glendale CA
Vehicle:
2002 WRX
World Rally Blue

Default

Ag,

Please take a look at what forum you posted this question in. I would suggest you move it on over to turbo forums. But thats just my .02.
Akarui is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2004, 03:10 PM   #3
rabbitnutz
Scooby Guru
 
Member#: 51940
Join Date: Jan 2004
Chapter/Region: NESIC
Location: boobs?
Default

although i agree with Akarui, i would try to usual things, look for vaccuum leaks..reset the ECU....check every single hose that's connected to the turbo.
rabbitnutz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
very odd idle for a new car iRick. Normally Aspirated Powertrain 8 04-10-2008 04:04 PM
Where to get these LED taillights as soon as the Team Orange car? ewright Member's Car Gallery 14 03-06-2006 01:08 AM
So as soon as you're done washing your car, you find a spot of dirt BobbyV Interior & Exterior Modification 15 05-12-2005 03:35 PM
whistle heard at idle when car is started up? Supaboom Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 9 10-13-2004 04:07 PM
Odd idle as soon as car is started AgBullet Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 1 10-04-2004 10:17 AM

All times are GMT -4. The time now is 08:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.