Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday February 1, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2004, 10:21 PM   #1
mybluesubi
Scooby Newbie
 
Member#: 53526
Join Date: Jan 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: Grand Junction Colorado
Vehicle:
1997 Impreza
black

Default hesitation after starting engine

About 5-10 seconds after I start my car it hesitates so bad it won't accelerate unless I'm at WOT. After it's done with it's "fit" it runs fine except there's a very slight hesitation, almost a misfire, noticed moreso at about 30 in 3rd gear. If I start the car and let it idle it'll start hesitating about 5-10 seconds after starting it. Once it's done with it's "fit" the rpm's will jump to 1500-2k and go down to normal idle. There is no hesitation at idle at all. Here's a list of things I've changed, ECU, both O2 sensors, knock sensor, MAF, coil, spark plugs, plug wires, fuel filter, fuel pump, cam sensor, crank sensor, fuel injectors. That's all I can think of right now but I'm sure there's more. I always run 91+ octane. Anyone with any ideas please help.
* Registered users of the site do not see these ads.
mybluesubi is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2004, 11:19 AM   #2
marcus12
Scooby Specialist
 
Member#: 45613
Join Date: Oct 2003
Chapter/Region: NESIC
Location: Columbia, CT
Vehicle:
2005 Legacy GT Ltd.
Satin White Pearl

Default

timing off? maybe a bad injector if you're getting a misfire...

CEL on?

//marcus
marcus12 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Short hesitation after start, idles fine hex2bit Service & Maintenance 0 04-20-2009 10:52 PM
Trouble to start engine after gaz tank fill-up Drummer Normally Aspirated Powertrain 7 12-30-2008 05:38 PM
EJ22 Trouble Shooting: Engine won't stay on after 5-9 sec after start FuJi K Normally Aspirated Powertrain 7 03-04-2005 08:13 AM
Hesitations when starting engine popnGEAR Normally Aspirated Powertrain 3 10-04-2002 09:37 PM
Loud engine noise after start up kalex Newbies & FAQs 10 09-13-2002 01:48 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.