Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday April 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-21-2001, 02:12 PM   #1
Jimmy
Scooby Newbie
 
Member#: 586
Join Date: Dec 1999
Vehicle:
2002 WRX
Blue

Default Any bodys Impreza RS 99 0r higher shakes at 4k RPm for a second

When iam driving I shift at between 3.5k or 4.5 Rpm when ever it passed 4k rpm My car feels like it pause for a second. feels likes a jerk almost only at 4k rpm. I know its not the MAF because the reading i get from the SFAC is right.. And i just replaced like 4 months ago...Any body got a clue what it could be.. ???????
* Registered users of the site do not see these ads.
Jimmy is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2001, 02:36 PM   #2
JGard
pooptastic
 
Member#: 1904
Join Date: Jul 2000
Chapter/Region: TXIC
Location: Austin, TX
Vehicle:
2014 Lexus IS 350
'02 BMW R1100S

Default

i had the same thing for a while...

Also, my 88 RX-7 had that, too...same RPM numbers...but that was because it would open up some secondary air intake or something like that. I don't think our cars do anything like that.

I did upgrade my plugs to Bosch platinums, and get an intake, and now I don't notice it at all....
JGard is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2001, 03:55 PM   #3
minix42@
Scooby Newbie
 
Member#: 548
Join Date: Nov 1999
Location: pittsburgh, PA USA
Vehicle:
'98 Impreza RS
dinged up faded black

Default

I've had this for as long as I can remember and I always thought this was the infamous hesitation I keep hearing about. I just block it out most of the time since I havn't seen any quick fixes being discussed. If there is an easy remedy I'd love to hear about it cause it's definatly annoying. Maybe someone else can chime in here....
minix42@ is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2001, 05:06 PM   #4
SHADOWES
Scooby Newbie
 
Member#: 4427
Join Date: Feb 2001
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
1998 Legacy GT
silver for now

Default

Same thing here... it feels like the clutch slips for a second... I have herd that new spark plugs help and wires don't hurt. alot of pople said that replacing the spark pugs totaly solved the problem... I think I will try it this weekend.
SHADOWES is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2001, 06:12 PM   #5
mike p
Scooby Newbie
 
Member#: 7042
Join Date: May 2001
Location: Boulder, Colorado
Vehicle:
2001 Impreza RS
Blue

Default

I have the same problem on my MY01. If you find a fix, please post it.
mike p is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2001, 06:21 PM   #6
Rick G
Scooby Specialist
 
Member#: 3122
Join Date: Dec 2000
Chapter/Region: Tri-State
Default

NO!
Rick G is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2001, 06:23 PM   #7
Rick G
Scooby Specialist
 
Member#: 3122
Join Date: Dec 2000
Chapter/Region: Tri-State
Default

Yeah mine does it too,even after I put NGK's in.
Rick G is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2001, 06:26 PM   #8
Rick G
Scooby Specialist
 
Member#: 3122
Join Date: Dec 2000
Chapter/Region: Tri-State
Default

If you were a newbie like me I'd say:
DO A SERCH! FIRE..FIRE....!(flame)
Rick G is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Marvel Mystery Oil = deadspot at 4k RPMs? kaisersouse General Community 34 07-12-2006 09:41 AM
Car cuts off at 4k RPM! sovietjet Newbies & FAQs 8 05-26-2006 03:37 AM
99rs bogging at 4k rpm Takashi Normally Aspirated Powertrain 33 04-20-2003 11:46 PM
Does any ones Impreza RS 99 Idle At 1500 rpm sometimes ? Jimmy Normally Aspirated Powertrain 13 04-27-2001 10:18 AM
Boost at 4K RPM on n/a EJ25?? Freeskier Normally Aspirated Powertrain 6 02-06-2001 12:20 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.