Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-15-2004, 11:27 PM   #1
Sparticus
Scooby Specialist
 
Member#: 14620
Join Date: Jan 2002
Location: Marysville, WA.
Vehicle:
2000 Impreza RS

Question No CEL

I have brola headers, catless midpipe, Pro ECM, and stromge(??) axle back. I have a couple CEL's before I had my car audio installed (they put 62 miles on my car), but for almost 9 months nothing. I know the light works, cuz it turns on when I start the car. I also have a AFR gauge so i know the o2 thing works.

Shouldnt I have a CEL with this setup or will it take some time to happen? I have only driven with the catless mid pipe for about 20 mins.

Has any one not had a cel with this kind of setup?

Could the audio place set my car up so it wouldnt throw a cel?
* Registered users of the site do not see these ads.
Sparticus is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2004, 02:14 AM   #2
squeech
Scooby Specialist
 
Member#: 38280
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: RMIC
Location: Lakewood, Colorado
Vehicle:
2000 2.5RS w/ EJ205
tuned @ teh Ghetto Garage

Default

CEL's are pretty subjective and may come on in one car, and not in another with the same setup.

I'm a little surprised due to having NO cat, but it's not out of the realm of possibility. Do you have any O2 extensions installed?
squeech is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2004, 02:14 PM   #3
Sparticus
Scooby Specialist
 
Member#: 14620
Join Date: Jan 2002
Location: Marysville, WA.
Vehicle:
2000 Impreza RS

Default

Well I am not sure what u mean by O2 extensions, so I am going to say no.
Sparticus is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2004, 05:03 PM   #4
blueimpreza25rs
Scooby Specialist
 
Member#: 21821
Join Date: Jul 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: Jersey
Vehicle:
2008 Cadillac CTS4
Black Cherry

Default

if you drove w/o a cat for 20min, then chances are it may come on...if you didnt recet the ecu it may come on after like 1,000 miles if you did i'd say after about 300.
blueimpreza25rs is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2004, 09:03 PM   #5
Sparticus
Scooby Specialist
 
Member#: 14620
Join Date: Jan 2002
Location: Marysville, WA.
Vehicle:
2000 Impreza RS

Default

well I have driven around and used alittle more then half a tank, and no cel.

And yes I did reset the ecu.
Sparticus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Cat, No CEL, No problem? MA inspection JLW2007RS New England Impreza Club Forum -- NESIC 20 01-28-2010 08:28 PM
CEL...then no CEL RStoR Newbies & FAQs 2 07-06-2004 10:34 AM
gutted uppipe, cel or no cel? recursian Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 12-17-2002 03:57 PM
Wierd Cel after ECU Reset, installed TurboXS TMI, No Cel in Log DiMensionX Factory 2.0L Turbo Powertrain 1 09-13-2002 08:19 PM
CEL or no CEL? chuglobal Factory 2.0L Turbo Powertrain 12 03-25-2002 03:23 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.