Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday September 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2004, 05:06 PM   #1
eclip5e
Scooby Specialist
 
Member#: 14686
Join Date: Jan 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Boston, MA
Vehicle:
2004 RASpec Impreza
Dent Sport/visual assault

Question Help: 1993 Legacy wagon looses power at 65mph

My buddy has a 1993 Legacy wagon with 188,000 miles on it. He bought it at 130k. We don't know if the timing belts were done ever before that. Haven't been done since (shoulda done it at 180k). Its a automatic 4 tranny.

When he hits 65mph on the highway, the car begins to shake, and he looses power. He convinces it to get into 3rd gear, and he can get it up to 70mph and its fine. If it shifts into 4th gear at 70mph, its fine. If he slows to 65mph in 4th, it shakes again and he looses power. If he keeps it in 4th while its "loosing power", it just shakes and he can't go faster or anything.

Any ideas?

My bet is the timing belt, but maybe the auto-tranny is going.
* Registered users of the site do not see these ads.
eclip5e is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2004, 08:32 PM   #2
Legacy777
Scooby Guru
 
Member#: 4800
Join Date: Mar 2001
Chapter/Region: TXIC
Location: Houston, Tx
Vehicle:
1990 Legacy & 97 OBS
AWD 6MT EJ22T AWIC Swap

Default

timing belt really is not a speed dependent thing....it'd be more of an engine dependent thing.

I'd probably look at the tranny if the car performs fine in all other gears. You may want to check out www.bbs.legacycentral.org as well.
Legacy777 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: 1993 Legacy Wagon kpalena Private Vehicle 'For Sale' Classifieds 0 04-16-2006 09:55 AM
1993 Legacy wagon Question subieyourself New England Impreza Club Forum -- NESIC 5 04-05-2006 12:14 PM
NY: 1993 Legacy Wagon Stock Part Out ninethreeeleven Private 'For Sale' Classifieds 0 11-08-2005 04:07 PM
I am parting out my white 1993 legacy wagon. stawa Legacy Forum 3 06-05-2004 12:03 AM
my car looseing power at higher boost yong860 Factory 2.0L Turbo Powertrain 2 06-06-2003 09:29 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.