Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday February 1, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Other Engine Management

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2004, 06:45 AM   #1
erggy
Scooby Newbie
 
Member#: 51202
Join Date: Dec 2003
Default XEDE reviews?

wondering what are your impressions on the XEDE for WRXs STIs? Are they the "ideal" piggyback in the market? any key competitors that I should be looking at?

also does XEDE work with the AVCS (variable valve timing) of JDM STIs?

thank youuuuu
* Registered users of the site do not see these ads.
erggy is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2004, 09:50 AM   #2
cooter
Scooby Specialist
 
Member#: 23258
Join Date: Aug 2002
Location: Tennessee
Vehicle:
2005 STi
White

Default

I have an XEDE sitting in my floor right now. Just waiting to get my break-in miles done before it goes in. After seeing what an XEDE can do on both an STi with just a TBE, and then that same STi with an FP-Green + 850cc injectors, I was sold. Oh, and they just released the PnP harness for the STi

Another option you may consider is the Ecutek reflash. On a custom tune, the Ecutek and XEDE should yield about the same results. But the XEDE offers more flexibility in the future should you want to make some changes to your setup.

I would not consider the UTEC (the only other viable piggyback option), but of course others on this board would tell you different. I don't much care for the idea of static timing control (or lack thereof....)

If you're real hardcore, you could go with a standalone ecu, aka Hydra. This one's still relatively new, so I can't say much about it. A search would be helpful, if you're even considering a standalone option at all.

Good luck!
cooter is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2004, 11:35 AM   #3
erggy
Scooby Newbie
 
Member#: 51202
Join Date: Dec 2003
Default

hehe thank you for your inputs!! actually I'm currently using a stand-alone for my MY00 STI right now (EMS 4424 stinger) but is looking to find the ideal ECU to use for MY01+ incl. new STIs
erggy is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2004, 06:19 PM   #4
rich728
Scooby Specialist
 
Member#: 40328
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: South East
Location: MiamiFL Pastelito Racing/SFSOC
Vehicle:
2004 WRX STi
BSP #728

Default

Another vote for the XEDE here. I've had it tuned by the vendor twice now as ive added parts. I have only positive things to say about it.
rich728 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2004, 09:05 PM   #5
erggy
Scooby Newbie
 
Member#: 51202
Join Date: Dec 2003
Default

any of you ever had both UTEC and the XEDE? would like to find out some impressions
erggy is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2004, 10:42 PM   #6
mnavarro
Scooby Specialist
 
Member#: 51537
Join Date: Dec 2003
Vehicle:
2004 WRB WRX STI
62 Corvette/11 Cherokee L

Default

Also is it smooth like ecutek?
mnavarro is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2004, 11:20 PM   #7
apoji187
Scooby Newbie
 
Member#: 64636
Join Date: Jun 2004
Vehicle:
04 STI

Default

Im running an xede right now with a moderate amount of mods, its fairly smooth and I have nothing good to say about it. Its very seamless imo, it has the occasional hiccup - a stutter perhaps maybe once every several hundered miles and you wont notice it unless you're looking for it. Right after installation you'll notice a huge difference. I have a wideband installed and running constantly and my a/f ratios are right on target as well, and thats with minimal tuning. I have to say I was really skeptical before I installed it, in fact i had it sittin in my backseat for months. There's alot of reviews out there by die hard utec users, who'll try to push the conventional. It works fine, in fact its a great bang for the buck and Its well worth the investment.
apoji187 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2004, 04:38 PM   #8
Vishnu Performance
Vendor
 
Member#: 14494
Join Date: Jan 2002
Location: SF Bay Area, California
Vehicle:
WRX Porsche 996
blue & black

Default

[quote=apoji187]Im running an xede right now with a moderate amount of mods, its fairly smooth and I have nothing good to say about it.
QUOTE]

Nothing good to say about it? You're killing me

Regarding the stuttering, it is caused by a slightly dirty ground in the wire-in harness installation. It has been completely resolved with the plug-in harness which is now availabe (but sold out for the next 2 weeks unfortunately). If you'd like to update to the plug-in harness, give us a call and we'll take care of you. If not, we can talk you through the change you need to make to the XEDE ground.

Take care,
shiv
Vishnu Performance is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2004, 04:52 PM   #9
deebo
Scooby Newbie
 
Member#: 50082
Join Date: Dec 2003
Location: PA
Vehicle:
02 wrx cobbstage 2
mbp

Default

i think he meant to say he has nothing bad to say about it but not sure
deebo is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2004, 07:13 PM   #10
apoji187
Scooby Newbie
 
Member#: 64636
Join Date: Jun 2004
Vehicle:
04 STI

Default

hah, yea that was a typo..i meant nothing BAD to say about it..
I'm all about the xede, and its one of the best purchases I've made for the car.
apoji187 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2004, 08:30 PM   #11
deebo
Scooby Newbie
 
Member#: 50082
Join Date: Dec 2003
Location: PA
Vehicle:
02 wrx cobbstage 2
mbp

Default

geez there are so many EMs i dunno which to get
deebo is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2004, 09:59 PM   #12
Dale_K
Scooby Newbie
 
Member#: 42342
Join Date: Aug 2003
Location: Hot Springs, AR
Default

Does this work on an 05 STI? I've heard of issues with the immobilizer on some other tuning devices.
Dale_K is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2004, 12:52 AM   #13
cooter
Scooby Specialist
 
Member#: 23258
Join Date: Aug 2002
Location: Tennessee
Vehicle:
2005 STi
White

Default

Just installed my xede w/harness today on my '05 STi. Works perfect. Running the stage subzero map (ie, no mods other than the xede). Gained a lot more power (butt-dyno proven) than I thought I would.

cooter is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2006, 03:50 PM   #14
hofit
Scooby Newbie
 
Member#: 99809
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: MN
Vehicle:
2004 WRX STI
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by apoji187
Im running an xede right now with a moderate amount of mods, its fairly smooth and I have nothing good to say about it. Its very seamless imo, it has the occasional hiccup - a stutter perhaps maybe once every several hundered miles and you wont notice it unless you're looking for it. Right after installation you'll notice a huge difference. I have a wideband installed and running constantly and my a/f ratios are right on target as well, and thats with minimal tuning. I have to say I was really skeptical before I installed it, in fact i had it sittin in my backseat for months. There's alot of reviews out there by die hard utec users, who'll try to push the conventional. It works fine, in fact its a great bang for the buck and Its well worth the investment.
Bringing it back up from the dead. I was wondering if anyone running the Xede knows of how to fix this hiccup? Mine is doing it every 30 miles or so instead of every 300 miles so it's about once a day for me. Can't be that good for the engine.
hofit is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale Vishnu Xede for WRX/or STi + 2 WRX xede harnesses djruslan Private 'For Sale' Classifieds 0 11-17-2005 04:51 PM
Local vendor review an part review Texas25RS Texas Impreza Club Forum -- TXIC 2 12-16-2001 08:45 PM
Please check my Mastro review in Dealer review forum Robmat South East Region Forum 3 11-17-2001 10:32 PM
('93-'01) NY Times review of Acura RSX Type-S turns into favorable WRX review Jon [in CT] Impreza Forum 9 10-29-2001 03:26 PM
('93-'01) WRX recieved very negative review from this reviewer. READ. bluesaint Impreza Forum 171 10-07-2001 04:37 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.