Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday December 29, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2004, 10:25 PM   #1
Brahmzy
Scooby Specialist
 
Member#: 3293
Join Date: Dec 2000
Location: CO
Vehicle:
'14 FXT-T

Default '05 STi Alarm Problems...

Hi all,

I just picked up my '05 STi and am having an issue with the keyless entry/alarm. When I lock/arm and unlock/disarm the factory alarm, the alarm chirps, but doesn't flash the park lights.

However, when I set off the alarm, it DOES flash the park lights - so I know it's not a connection issue between the lights and the alarm module. As far as I know this is not an option to change - only disabling the chirp is an option.

I know I can take it in for warranty, and I will if I have to, I just don't want the grease monkeys tearing apart my brand new car!

Thanks for any help.
* Registered users of the site do not see these ads.
Brahmzy is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2004, 10:56 PM   #2
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
15 WRX/05 GTO

Default

Are you sure that you actually have the factory alarm? I don't know if it's changed for the '05's, but on '02-'04's the keyless entry was standard with the alarm upgrade as an option. With just the standard keyless entry, the lights would not flash on lock/unlock, and there was still a panic function that would set off an alarm.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2004, 12:04 AM   #3
Brahmzy
Scooby Specialist
 
Member#: 3293
Join Date: Dec 2000
Location: CO
Vehicle:
'14 FXT-T

Default

Thanks for the reply.
Well I guess I don't have the security upgrade that you're talking about. But there was another STi just like mine that did not list any security upgrades on the window sticker and the park lights flash fine!

I wish I knew.
Brahmzy is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2004, 12:22 AM   #4
Brahmzy
Scooby Specialist
 
Member#: 3293
Join Date: Dec 2000
Location: CO
Vehicle:
'14 FXT-T

Default

I'm dumb. VALET mode.
Brahmzy is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2004, 09:19 AM   #5
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
15 WRX/05 GTO

Default

Yeah, should have mentioned that possibility too. Would have been more obvious if you had said the security light was blinking.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2004, 04:13 AM   #6
NewShockerGuy
Scooby Specialist
 
Member#: 40736
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: MAIC
Location: Pittsburgh, PA / FairFax, VA
Vehicle:
2005 WRX STI
Aspen White

Arrow

Quote:
Originally Posted by Brahmzy
I'm dumb. VALET mode.

I never understood this what is the point of valet mode, wouldn't you want to see that the car is armed?

I love my sti's alarm.. it beeps and flashes twice :-)

I just can't see why you'd want that to be off?

-Nigel
NewShockerGuy is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2004, 11:39 AM   #7
Brahmzy
Scooby Specialist
 
Member#: 3293
Join Date: Dec 2000
Location: CO
Vehicle:
'14 FXT-T

Default

Ueah I think Valet mode is dumb too - especially when I don't know what it is and schedule an appointment with my dealership to 'fix' my alarm.
Brahmzy is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2004, 02:09 AM   #8
George71
Scooby Newbie
 
Member#: 5157
Join Date: Mar 2001
Location: Bat City
Vehicle:
2005 WRX wagon
Black

Default

Quote:
Originally Posted by Brahmzy
I'm dumb. VALET mode.
If it makes you feel less dumb, I was wondering what was wrong with my '05 wagon. Thanks for posting the solution.
George71 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'05 sti radio problem fastcarman Newbies & FAQs 4 02-16-2006 12:32 PM
STi Cluster SWAp- Alarm problem WRXsponge Electrical & Lighting 2 08-07-2005 01:21 PM
'05 STi Rear Diff Play: Problem? ChrisF Transmission (AT/MT) & Driveline 3 06-02-2005 06:26 PM
sti alarm *beep* problems xrocket21 Car Audio, Video & Security 29 04-07-2005 10:51 PM
'05 STi alarm beeper question 05NeraSti Electrical & Lighting 2 06-16-2004 01:24 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.