Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday December 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2005, 08:14 PM   #1
Greg - LI
Scooby Newbie
 
Member#: 42873
Join Date: Sep 2003
Chapter/Region: Tri-State
Location: Long Island
Vehicle:
2007 Outback 2.5i 5M
Satin White Pearl

Question 01 RS - Coolant recall done, same problem again

Hey all,

About 10 months and 18,000 miles ago I had the coolant recall/service campaign performed on my 01 RS. It had been sucking air in to the cooling system causing the reservoir to overflow. Since then everything has been fine until recently when the same problem started occurring again. Has anyone else experienced this? I will call my dealer tomorrow but it seems to me that this time they will need to do the head gasket since the conditioner isn't solving the problem. Am I right? Anyone know first hand? TIA
* Registered users of the site do not see these ads.
Greg - LI is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2005, 08:27 PM   #2
OneOBS
Scooby Specialist
 
Member#: 63076
Join Date: May 2004
Location: Caulifornia
Vehicle:
2004 Outback Sport
Red!

Default

The headgasket is shot and the conditioner was just a bandaide. It worked for awhile.
OneOBS is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2005, 07:19 PM   #3
Greg - LI
Scooby Newbie
 
Member#: 42873
Join Date: Sep 2003
Chapter/Region: Tri-State
Location: Long Island
Vehicle:
2007 Outback 2.5i 5M
Satin White Pearl

Default

Bump
Greg - LI is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2005, 07:26 PM   #4
Charge
Scooby Specialist
 
Member#: 3313
Join Date: Dec 2000
Chapter/Region: MWSOC
Location: Cincinnati
Default

The conditioner is to prevent the problem from occuring. Sounds like it was done too late for yours. If failure has occurred, then they need to replace the headgasket, and they will again add the conditioner. Since you'll have the conditioner in from the new headgasket's first use, you shouldn't have any more trouble(hopefully).
Charge is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2005, 07:56 PM   #5
Greg - LI
Scooby Newbie
 
Member#: 42873
Join Date: Sep 2003
Chapter/Region: Tri-State
Location: Long Island
Vehicle:
2007 Outback 2.5i 5M
Satin White Pearl

Default

Thanks guys. Has this happened to anyone else yet?
Greg - LI is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2005, 09:52 AM   #6
tcmo
Scooby Newbie
 
Member#: 12817
Join Date: Nov 2001
Vehicle:
2013 Legacy 2.5i LTD

Default

Yes. Our 1999 Forester had the coolant additive put in 10 months (6000 miles) ago. It started leaking again in Dec and the dealer replaced the head gaskets under warranty. After 2 weeks, no problems yet.
tcmo is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2005, 09:36 PM   #7
Greg - LI
Scooby Newbie
 
Member#: 42873
Join Date: Sep 2003
Chapter/Region: Tri-State
Location: Long Island
Vehicle:
2007 Outback 2.5i 5M
Satin White Pearl

Default

tcmo,

Thanks for the reply. I expect to have the same experience at my dealer that you had at yours. Good luck with your new gaskets.

Greg
Greg - LI is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
01 RS 4EAT into 93 Legacy - Problems? SSLegacyGT Transmission (AT/MT) & Driveline 3 02-08-2009 02:08 PM
Has there been a recall on coolant reservoir tank paint problem? txl146 Service & Maintenance 2 04-03-2006 08:33 AM
are aftermarket springs the same from 02 wrx to 01 rs? TheBaron862 Brakes, Steering & Suspension 1 05-12-2003 12:13 AM
Is a 99L(TS) muffler the same as an 99-01 RS muffler? popnGEAR Normally Aspirated Powertrain 3 01-18-2003 11:02 AM
is the shifter lever the same on the WRX as MY00-01 RS? joostin420 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 3 04-12-2001 09:33 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.