Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Subaru Conversions

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-11-2005, 07:04 PM   #1
dentprone
Scooby Newbie
 
Member#: 18588
Join Date: May 2002
Location: philadelphia
Vehicle:
1999 busted car
silverthorn

Default spark

hey everyone. i just swapped wrx engine into my 99 rs and im workin the bugs out...ive got fuel in the cylinders, but no spark.. the harness ohms out good ...there is power to all the sensors... ive got 12 volt at the spark plug coils... but no signal voltage to the coils from the ecm...ive tried two different ecm's with the same outcome...i hooked a scan tool up to the obd2 connector....and it says i have no trouble codes... please help
* Registered users of the site do not see these ads.
dentprone is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2005, 05:11 PM   #2
dentprone
Scooby Newbie
 
Member#: 18588
Join Date: May 2002
Location: philadelphia
Vehicle:
1999 busted car
silverthorn

Default

BUMP...
dentprone is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 05:46 PM   #3
dentprone
Scooby Newbie
 
Member#: 18588
Join Date: May 2002
Location: philadelphia
Vehicle:
1999 busted car
silverthorn

Default

anyone know where i can get my ecm checked out? i dont have another wrx to try my ecm in sooo im left with guesswork...is there a shop that will check my ecm to see if its operating correctly?
dentprone is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 07:05 PM   #4
BAN SUVS
Scooby Specialist
 
Member#: 28685
Join Date: Nov 2002
Location: Reno, Nevada
Vehicle:
2004 FXT 4EAT
very STi'd

Default

Edit: reading comprehension is gewd.

Last edited by BAN SUVS; 01-13-2005 at 07:12 PM.
BAN SUVS is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 07:11 PM   #5
RickInLittleElm
Scooby Specialist
 
Member#: 58353
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: TXIC
Location: DFW - the north side
Vehicle:
99 Mercedes-Benz
E430

Default

Quote:
Originally Posted by dentprone
anyone know where i can get my ecm checked out? i dont have another wrx to try my ecm in sooo im left with guesswork...is there a shop that will check my ecm to see if its operating correctly?
Well if you already swapped ecus w/ no change, it seems likely that the problem exists in the wiring and not the ecu. Have you checked all your grounds? If one is not connected, certian parts of the ecu will not function properly.
All I can say is go back to basics. Trace every power source in the schematic and make sure it is correct. Do the same w/ the grounds. I had a similar problem on the last swap i did and it ended up being a grounding issue. PM me if you want some technical help. I do all the swaps @ FIS and can probably help.

_Rick
fis
RickInLittleElm is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 10:00 PM   #6
dentprone
Scooby Newbie
 
Member#: 18588
Join Date: May 2002
Location: philadelphia
Vehicle:
1999 busted car
silverthorn

Default

Ok im new at this swap stuff...so dont get too mad.. i made my own harness for the fuel controller..with female spade connectors, covered in heat shrink tubing. the problem is i had the wires in the wrong place on the controller when i tried both ecm's. When it didnt work, i eventually found out which place each wire goes from a super helpful nasioc member...as it stands..the controller is wired correctly now..but the ecm doesnt work, which leads me to think that i fried both ecm's from my ignorance...the controller was toasted and the 30amp fuse blew from me messin with those damn controller wires..the first time around,so im pretty sure the ecm's are bad now but i sure would like to know for sure..so i can stop this witch hunt...thanks!
dentprone is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 10:57 PM   #7
Ds baruuuuu
Scooby Specialist
 
Member#: 4724
Join Date: Mar 2001
Location: in my rs with the ej20 love!!
Vehicle:
01 01RS
brp

Default

i had the same problem mine ended up to be the wire that powers the coils(grn/red) coming from the smj i tapped into the blower fan relay another grn/red not to far off in pins on the ecu double check that wire
Ds baruuuuu is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2005, 01:17 AM   #8
dentprone
Scooby Newbie
 
Member#: 18588
Join Date: May 2002
Location: philadelphia
Vehicle:
1999 busted car
silverthorn

Default

yep i made that mistake when i first had the harness apart..but i caught it before i soldered the wires...i have 12 volts to the coils but the third wire on each coil sends a signal from the ecm...and i have nothing in that wire... the service manual says replace the ecm if this happens when the harness is ok....so im gonna need another ecm
dentprone is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spark Plug FAQ: Read if you want spark plug information! Unabomber Service & Maintenance 664 07-11-2014 02:31 AM
Replacing Spark Plugs - What else Compliments Spark Plug replacements? FIlters? jungleman Service & Maintenance 2 02-09-2009 03:45 PM
96 brighton 1.8l impreza 1-2 spark 3-4 no spark WRXR1A10 Normally Aspirated Powertrain 6 12-28-2007 02:52 PM
Help! Sparks between distributor cap and spark plug wires! Stickee Normally Aspirated Powertrain 13 04-23-2003 11:23 AM
('93-'01) Will you get better performance if you get different spark plug?? IBO Impreza Forum 4 04-08-2001 12:10 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.