Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday July 11, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-27-2005, 02:54 PM   #1
jacket03WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 62011
Join Date: May 2004
Chapter/Region: South East
Location: Kingston TN
Vehicle:
08 WRX 06 GTO

Rally Stuff Need some help I have some Proplems!!

Hey I have some problems with my car ok when I am in 1st grear. Well I am only getting 10psi of boost ????? I was getting 15 in all gears b-4 what could be causeing this all I have is a Intake and Cat-back Exhaust ! So if you guys can help me that would be great and the other thing that I am having problems with is when ever I hammer on my car my e-brake light comes on. It does this just at random times also. Its also been cold here latly and that is when started doing it. The 1st time it did it was when I unplugged my stock security sysetem so any help would be great thanks in advance
* Registered users of the site do not see these ads.
jacket03WRX is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 03:12 PM   #2
jacket03WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 62011
Join Date: May 2004
Chapter/Region: South East
Location: Kingston TN
Vehicle:
08 WRX 06 GTO

Default

please someone anyone
jacket03WRX is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 03:14 PM   #3
kapnkrunch2
Scooby Newbie
 
Member#: 79104
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: NY
Default

take the intake off reset the ecu and see where that leaves you...
kapnkrunch2 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 03:15 PM   #4
adeliciouspizza
Scooby Specialist
 
Member#: 7844
Join Date: Jun 2001
Location: NE-WI
Vehicle:
05 STI CGM 450whp
05 FXT CGO Stock

Default

oh noes!!!1 you have proplems!!1!!
adeliciouspizza is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 03:31 PM   #5
conker69
Scooby Specialist
 
Member#: 59692
Join Date: Apr 2004
Location: Cincinnati
Vehicle:
2005 Impreza WRX STi
WRB-Gold

Default

When I floor my car a computer voice turns on and tells me to piss off, I'm tired. Then the brake light flashes and my car stalls. What should I do?
conker69 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 03:36 PM   #6
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

Your brake pads are about done and the boost thing is normal....or is that the other way around....
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 04:02 PM   #7
imprezilization
Scooby Specialist
 
Member#: 73471
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: socal
Vehicle:
2004 WRX Stg2+some
Blk melon launcher

Default

Quote:
Originally Posted by Uncle Scotty
Your brake pads are about done and the boost thing is normal....or is that the other way around....
imprezilization is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 09:46 PM   #8
wayoutwest
Scooby Specialist
 
Member#: 14379
Join Date: Jan 2002
Chapter/Region: SCIC
Location: www.greenroom.net
Vehicle:
2007 Acura
gray

Default

lol at 'proplems'

Good luck to ya!
wayoutwest is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 09:58 PM   #9
Beebs99
Scooby Newbie
 
Member#: 73803
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: South East
Location: Gamehenge
Vehicle:
2008 4 Door WRX
OBP

Default

I'm pretty sure the boost limit is set low in first gear by the factory ECU.
Beebs99 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 10:11 PM   #10
Crawdads
Scooby Specialist
 
Member#: 30907
Join Date: Dec 2002
Chapter/Region: SWIC
Location: Cat Keyboard Cat
Vehicle:
SWP GDB-G

Default

you have low brake fluid. the brake light comes on when the fluid level in the master cylinder is low.

one reason it might be low, is if your pads are worn out. worn out pads are further from the rotor surface, therfore it requires more fluid from the resivoir to make the pads reach the rotor. hence brake light. the fluid is sloshing around when you drive hard, triggering the low fluid sensor.

im pretty sure that boost is supposed to be limited in 1st gear.
Crawdads is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need some help clearing up some 6-speed swap Q's! bigolrig Transmission (AT/MT) & Driveline 14 03-12-2010 11:28 AM
looking for some help tracking down some items cpages2 Off-Topic 6 10-22-2009 07:04 PM
Wife needs some Help. please spend some time. BREWPUBEAVER North West Impreza Club Forum -- NWIC 35 03-26-2009 03:53 PM
Help us have some fun... FrostyAK Off-Topic 28 01-20-2009 05:20 AM
Who wants some wheels? We have some wheels! Tuning Factory Inc. Wheels/Tires 286 10-02-2006 03:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.