Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Other Engine Management

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2005, 02:40 PM   #1
02WRX03060
Scooby Newbie
 
Member#: 19897
Join Date: Jun 2002
Location: SoCal
Default Hydra Software flaking

So I installed my modded injectors and Hydra today, and now i'm having a software problem...

When running 2.14 version i can connect and upload from the ECU but when the upload screen clears and I pick "maps" it just sits there and does not go to the map screen. The software is not hanging or "not respondig", I can close the program with no problems.. and even hit the upload again and it works....

When running the old 2.11 version i can connect and upload from the ECU and when the screen clears and I hit "maps" is says that the software version is wrong, but it does load the map and shows the data..

Has anyone had this problem with the 2.14 version??

Can I use the 2.11 version to setup the TPS and such.. download back to the ECU and get my car running??

Did the min hardware requirements change from 2.11 to 2.14??

My current tuning laptop is a 133Mhz with 80megs of RAM... I have a newer laptop that I can use, but I do not have the slow speed USB to serial adapter.. and now I have no car to get one..

I put in a call to Phil and I'm sure he will call back today when he gets a chance, just wondering if anyone on the boards has had this problem.

Thanks,
Dave
* Registered users of the site do not see these ads.
02WRX03060 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 03:31 PM   #2
pux888
Scooby Specialist
 
Member#: 8356
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
02 STi swap
12 WRX limited

Default

you cant mix different software w/ different boxes, it throws off the values for the coil packs. ive had some of the same problems your having man, i hope you get em worked out. i know how frustrating that it can be not being to be able to drive your car at all.
pux888 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 03:37 PM   #3
02WRX03060
Scooby Newbie
 
Member#: 19897
Join Date: Jun 2002
Location: SoCal
Default

Well.. I loaded the 2.14K version onto my new laptop and i can click on "maps" and it brings up the right screen.. But i do not have the USB to slow speed serial to connect my newer laptop to the ECU.. And being new to the area have no new friends around to even give me a lift to best buy or any computer store...

This is one of those times where I wish I still lived right next to the city bus stop....
02WRX03060 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 03:38 PM   #4
02WRX03060
Scooby Newbie
 
Member#: 19897
Join Date: Jun 2002
Location: SoCal
Default

Damn server too busy....

Last edited by 02WRX03060; 02-05-2005 at 03:40 PM. Reason: Double post
02WRX03060 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 04:08 PM   #5
Element Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 54918
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: Gaithersburg, MD
Vehicle:
673 WHP Element
Tuning Pro Comp Engine

Default

You cannot use 2.14 if your Hydra has not been reflashed to accept the new software but I think you're saying you've had that done.

Also the new software requires much more processing power than 2.12. Your old laptop is going to be tiresome with the new software.

Thanks,
Phil
www.elementtuning.com
Element Tuning is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 04:44 PM   #6
02WRX03060
Scooby Newbie
 
Member#: 19897
Join Date: Jun 2002
Location: SoCal
Default

Just got off of the phone with Phil.. Looks like my old laptop is good for nothing now (except a target )....

Phil gave me the green light to go ahead and start it with the default TPS calibrations and such.. She fired right up... Idle bounces a little (from 500 to 1k and back).. and when I push in the clutch while comming to a stop the car dies... So I have to do some fine tuning, but at least she can get me to the computer store for the USB to slow speed serial adapter...

So I will get the adapter then increase the "Vehical Moving Steps" a little, and possibly lower the "Proportional" a little.

Thanks for the Saturday service Phil, not many vendors can be contacted on the weekends.... Top notch!!

Dave
02WRX03060 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 04:58 PM   #7
Element Tuning
NASIOC Vendor
 
Member#: 54918
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: Gaithersburg, MD
Vehicle:
673 WHP Element
Tuning Pro Comp Engine

Default

Dave,

That's most likely becuase the TPS is set too low so the idle isn't kicking in. Get the USB and set the TPS as soon as you can.

Thanks and have fun
Phil
www.elementtuning.com
Element Tuning is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2005, 05:04 PM   #8
02WRX03060
Scooby Newbie
 
Member#: 19897
Join Date: Jun 2002
Location: SoCal
Default

Ok, I will need to calibrate and install my wideband 02 as well, looks like I know what I'm doing before the Super Bowl..

GO PATS!!

Thanks,
Dave
02WRX03060 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
correct 2.6 hydra software??? DJIMPREZA Other Engine Management 6 05-31-2009 09:24 AM
Which Hydra Software Release to Run? Nixlimited Other Engine Management 4 07-05-2007 11:18 PM
Hydra Software on a Mac? Quick Other Engine Management 5 11-01-2005 10:22 PM
new data displays Hydra Nemesis software? Matrix 1193 Other Engine Management 0 03-07-2005 07:59 PM
Need Hydra software!!!! Pi7467mp Other Engine Management 11 10-29-2004 12:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.