Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday July 12, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-27-2005, 11:40 AM   #1
SCA260
Scooby Newbie
 
Member#: 79210
Join Date: Jan 2005
Location: Akron
Vehicle:
2004 WRX
silver

Default vishnu reflash

i have an 04 wrx and i just got the vishnu stage 1 reflash. i also have all the mods that go with it. it just dosn't seem to be much faster. does it need time to learn the car or something. any info would be great.
thanks,
steve
* Registered users of the site do not see these ads.
SCA260 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 11:50 AM   #2
Quack
Scooby Specialist
 
Member#: 57264
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Aurora, OH
Vehicle:
2004 18g Wagon - WRB
PDX Tuned - 329whp/315wtq

Default

did you try the "vishnu" reset?

off-topic: i see that you are in akron. are you on www.LERSOC.com (Lake Erie Regional Subaru Owners Club) or www.Ohiosubaru.com
Quack is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 12:10 PM   #3
rich728
Scooby Specialist
 
Member#: 40328
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: South East
Location: MiamiFL Pastelito Racing/SFSOC
Vehicle:
2004 WRX STi
BSP #728

Default

what are you exact mods?
rich728 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 12:59 PM   #4
cooter
Scooby Specialist
 
Member#: 23258
Join Date: Aug 2002
Location: Tennessee
Vehicle:
2005 STi
White

Default

Quote:
Originally Posted by rich728
what are you exact mods?
Yes, what are your mods and how much boost are you seeing?
cooter is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 02:49 PM   #5
SCA260
Scooby Newbie
 
Member#: 79210
Join Date: Jan 2005
Location: Akron
Vehicle:
2004 WRX
silver

Default

i have the underdrive pully, tbe, uppipe. vishnu said that in 4th gear i should see 18 psi. i have yet to see anything over 14 psi. plus the car just doesn't pull any harder than it did before.

i haven't been the those web sites but i will now : )
SCA260 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 05:08 PM   #6
cooter
Scooby Specialist
 
Member#: 23258
Join Date: Aug 2002
Location: Tennessee
Vehicle:
2005 STi
White

Default

Well, something I've seen with off-the-shelf reflashes is that the boost settings don't always correspond on different cars. You'll need to buy/borrow deltadash and raise your max allowable wastegate duty cycles and your target boost.

On my '02 WRX, I had the opposite problem with making too much oscillating boost, whereas on a friend of mine's car, he was having the problem you're having. Deltadash boost adjustments fixed both cars. Hope this helps
cooter is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2005, 06:22 PM   #7
Quack
Scooby Specialist
 
Member#: 57264
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Aurora, OH
Vehicle:
2004 18g Wagon - WRB
PDX Tuned - 329whp/315wtq

Default

Quote:
Originally Posted by SCA260
i have the underdrive pully, tbe, uppipe. vishnu said that in 4th gear i should see 18 psi. i have yet to see anything over 14 psi. plus the car just doesn't pull any harder than it did before.

i haven't been the those web sites but i will now : )
while not the Vishnu, if i don't do the reset trick, it usually takes a while for the ECU to learn. when i just did the last update on my cobb AP, i was only boosting ~15psi, now i'm peaking at ~17psi.

btw, LERSOC is mainly Cleveland & Akron area...see you there.
Quack is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2005, 12:24 PM   #8
jpsimon
Scooby Specialist
 
Member#: 35570
Join Date: Apr 2003
Chapter/Region: NESIC
Location: CT
Vehicle:
2015 STi
WRB

Default

also make sure you aren't in low boost mode! make sure your rear defroster is off, floor it while you are driving and press the rear defroster on and itll switch between low and normal boost mode. (and vice verca)
jpsimon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vishnu reflash problems CastleBravo New England Impreza Club Forum -- NESIC 25 01-09-2004 09:49 PM
Vishnu reflash, how much boost? tucker63 Engine Management & Tuning 11 11-19-2003 05:17 PM
Cobb Or Vishnu Reflashed Ecu sedonawrx Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 10-29-2003 05:26 PM
vishnu reflash question 02WRXman Engine Management & Tuning 2 05-21-2003 09:20 AM
Ecutek Vishnu Reflash Review mrtrex Factory 2.0L Turbo Powertrain 56 01-15-2003 12:14 AM


All times are GMT -4. The time now is 02:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.