Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday April 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-15-2005, 08:24 AM   #1
txjunglist
Scooby Specialist
 
Member#: 11926
Join Date: Nov 2001
Location: Allen, Tx
Vehicle:
2011 Outback Limited
Dark Grey

Default Utec and Check Sums

Alright here is the bane of my existance.
I keep getting check sum error map corrupt .. I reloaded firmware and reentered all my params. Still the same problem. My tuner says he calculated the checksums and they were right. What am I missing here.I got a car in my garage I can't drive. .

the scenerio I just installed a new AVCR

I installed it wrong because the info I had to install it was inaccurate.The car went into flash mode I guess. (check engine flashes real fast and the fans go on and off). Could this have affected my utec?

Jake
* Registered users of the site do not see these ads.
txjunglist is online now   Reply With Quote
Old 04-15-2005, 08:45 AM   #2
Bolster
Scooby Specialist
 
Member#: 22290
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
2002 WRB WRX Wagon

Default

Jake, I haven't had UTEC now for almost a year, so bear with me. I think when I had this problem I just had to rename the map file, i.e. "VF2218psi.txt" to "VF2218psi1.txt". Then reloading the maps would go without a hitch. It doesn't matter what you change the name to, just that the name is changed. Take care.
Bolster is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2005, 08:59 AM   #3
txjunglist
Scooby Specialist
 
Member#: 11926
Join Date: Nov 2001
Location: Allen, Tx
Vehicle:
2011 Outback Limited
Dark Grey

Default

Hrmm ok I'll try that. I did however get the maps reloaded on the utec via my brother in law laptop. so It is a problem with my new laptop.
txjunglist is online now   Reply With Quote
Old 04-15-2005, 09:01 AM   #4
Bolster
Scooby Specialist
 
Member#: 22290
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: MAIC
Vehicle:
2002 WRB WRX Wagon

Default

So with your brother's laptop the car runs- no problems? I think the actual problem isn't with hardware, it's a hyperterminal bug. Anyone else wanna chime in?
Bolster is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2005, 02:03 PM   #5
Gethin
Scooby Specialist
 
Member#: 2998
Join Date: Nov 2000
Chapter/Region: VIC
Location: BC
Vehicle:
2002 WRX
WRB

Default

I had strange gremlins with a Sony Vaio PCG-745 now and again, could not work it out or put my finger on the cause. I got errors trying to flash to 4.2c as well as sometimes loading a map. With a newer Athlon Vaio brick laptop it works fine all the time. Both with exactly the same OS (XP Pro) and cables, settings etc etc. Some gremlin between Hyperterminal and the motherboard chipset I guess....both laptops using same UART too.
Gethin is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2005, 02:16 PM   #6
agterlik
Scooby Specialist
 
Member#: 41626
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: Mt Vernon, WA
Vehicle:
SPB We make people
quit teh internet

Default

I had alot of problems the first time I was trying to hyperterminal into mine as well...and like you one I did get a actual connection with the utec I kept having paramater failure. I had to log out of the utec and turn off the car and re download the map several times....since I was using the turboxs stage 4 map and parameters for the time being. I tried re-naming the file and that did not help me. Just try connecting to the utec several times is my suggetion.
agterlik is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2005, 12:50 PM   #7
T-WRX
Scooby Specialist
 
Member#: 2468
Join Date: Sep 2000
Chapter/Region: South East
Location: JAX
Vehicle:
08 RS4
05 STi

Default

Try using the UTECedit software (free download at wrxhackers), which will enter the correct checksum for you.
T-WRX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check sum when loading maps nomorepoison UTEC 9 12-14-2009 07:36 PM
help! utec delta, check sum failed! map corrupt cruxwrx04 UTEC 3 10-11-2009 06:07 PM
ROFL - the difference between men and women summed up quite nicely -=C=- Off-Topic 15 09-21-2006 03:32 PM
Utec check sum error map corrupt!! UTEC help bluesube2000 Engine Management & Tuning 18 07-28-2005 04:45 PM
UTEC and LM-1 Users! Check it out! jmussetter Engine Management & Tuning 68 06-03-2005 03:56 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.