Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-20-2005, 04:53 AM   #1
randomthoughts
Scooby Newbie
 
Member#: 71810
Join Date: Oct 2004
Location: Indiana
Vehicle:
05 Evo 8
White

Default Accessport problems

so heres the deal got the accessport an loaded up stage 2 93 oct ok well i only hit like maybe 10 or 13 psi in first and second only hit the target boost of llike 15.8 in fourth what should i do: i would try the hwy version but it says use at your own risk this is my daily driver and by the way does anyone else have probs hiting boost in first with or without the accessport..



thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
randomthoughts is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2005, 08:36 AM   #2
WRC-Go
Scooby Newbie
 
Member#: 29917
Join Date: Nov 2002
Location: Appalachian Mountains VA
Vehicle:
2003 WRXWgn-WRB sold
EVO IX-MR, 98 Viper

Default

I'm only running stage one, but NEVER hit close to target in first or second either for that matter. I start getting close to target in third, then hit it in fourth... fwiw.
WRC-Go is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2005, 09:03 AM   #3
WRexxer
Scooby Newbie
 
Member#: 48527
Join Date: Nov 2003
Location: Ontario, Can
Vehicle:
2004 Subaru WRX WRB
COBB VF30

Default

I dont think you suppose to hit target boost in first!! just not enought time and load!

but you're lucky I don't even hit target boost in 5th!
WRexxer is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2005, 09:41 AM   #4
TechnoRex
Scooby Newbie
 
Member#: 66337
Join Date: Jul 2004
Location: Ohio
Vehicle:
2004 WRX Wagon
Silver

Default

WRexxer is right - you'll never see target boost in 1&2 and rarely in 3 - there simply isn't enough engine load to produce that kind of boost. It sounds like by 4th you're doing O.K. - target boost for STG 2 is 16psi +- .5.
TechnoRex is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2005, 09:46 AM   #5
draggin wagon04
Scooby Specialist
 
Member#: 39474
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: MWSOC
Location: MPLS, MN
Vehicle:
form er WRXwag owner
Integra GSR 4-door

Default

HWG is a wastegate thing designed to remedy what the ecu has learned from people running MBC's. No need to run it.
draggin wagon04 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2005, 10:02 AM   #6
draggin wagon04
Scooby Specialist
 
Member#: 39474
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: MWSOC
Location: MPLS, MN
Vehicle:
form er WRXwag owner
Integra GSR 4-door

Default

I don't use it so make sure you do some more research on that HWG.
draggin wagon04 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2005, 01:28 PM   #7
randomthoughts
Scooby Newbie
 
Member#: 71810
Join Date: Oct 2004
Location: Indiana
Vehicle:
05 Evo 8
White

Default

thanks for the help! is there any way to get full boost in 1 thru 3 cause those are the gears you use more often.. for drag,street, ect.......
hopefully my frontmount might help a bit in the cooling of the whole deal(the factory topmont sucks)
randomthoughts is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2005, 02:06 PM   #8
crazymikie
Scooby Specialist
 
Member#: 56321
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: NESIC
Location: Hopkinton, MA
Vehicle:
2006 Honda El Camino
Green

Default

HWG is if you are not hitting target boost in 3rd gear or so. You will never hit target boost in the lower gears since they go by so fast.

You can try the HWG map, however, I'd watch the boost gauge closely since you might experience spiking or overboosting if the wastegate duty cycle is too high.


Mike
crazymikie is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2005, 02:14 PM   #9
RiftsWRX
Scooby Guru
 
Member#: 6124
Join Date: Apr 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Glendale Hts, IL, USA
Vehicle:
2000 NFR AP1 S2000
'07 Honda FIT sport (5MT)

Default

Just an FYI guys... remember what "boost" is... an excess of air not being used by the engine.

Just because it's not collecting in the lower gears, doesn't mean it's not being USED in the lower gears.

A motor is just a big air pump, the more that goes into and out of it, the more power you make.

So what you guys really should be doing is looking at MAF values, since that is a much more realistic indicator of power.

I.E. My car only makes about 15 PSI at the end of 1st gear, but makes 360 WHP in the process....

Jorge (RiftsWRX)
www.ProjectWRX.com
RiftsWRX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
accessport problems. lordzappo Engine Management & Tuning 33 07-20-2005 06:05 PM
Help: AccessPort Problem Happy_Days Engine Management & Tuning 6 05-22-2005 12:33 AM
Accessport Problem kbarb03 South East Region Forum 3 03-03-2005 02:07 AM
Accessport Problems!! PLEASE READ!! speedypete Forester Forum 11 08-19-2004 02:23 PM
Accessport problems skieman Engine Management & Tuning 57 06-22-2004 01:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.