Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday September 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-22-2005, 09:37 AM   #1
boost4life
Scooby Specialist
 
Member#: 75129
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Marquette,mi area
Vehicle:
09 WRX stg 2+
Lost the boxer rumble

Default Custom tune Warm cold boost problems

I just recently had a custom dyno tune on my 05 wrx stage 3 utec.
The temps were warm , 85 degrees It was tuned in 3rd to boost to 1.2 bar then settle around 16 psi.

It was great power was always there, i never got on the throttle in 4 gear till last night, however the air temp was 55 .
I got on the throttle on the interstate doing about 65 mph and the boost shot up to over 1.3 bar and i hit fuel cut which is 20.5 psi.

The abc control had to be turned out like 5 turns during the tune, But when i turn the abc control down I curb the boost in 4th gear but my 3 rd gear boost goes down too.

I'm waiting on the other place that tuned it to give me a answer , any suggestion to get full boost in 3 rd but not over boost in 4 th gear

I'm new to the utec , however i had no problems with this when i had the acces port
* Registered users of the site do not see these ads.
boost4life is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird problem after throwing a CEL + custom tune! RaceTM Engine Management & Tuning 9 09-16-2009 08:29 AM
Not Hitting Full Boost on Custom Tune bulgarianfreak55 Engine Management & Tuning 1 07-28-2008 01:48 PM
HELP! Boost problem w/UTEC at tuning shop! CreeeV15 UTEC 3 02-25-2007 12:30 PM
warm car start problems in cold doofus Service & Maintenance 2 02-15-2006 02:23 PM
boost problem after installing cold air. dub976 Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 10-31-2001 04:24 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.