Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-30-2005, 04:14 PM   #1
gmanwrx
Scooby Specialist
 
Member#: 53871
Join Date: Jan 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: northern nj
Vehicle:
95 s14 240sx
ruby red

Default boost creep? need help

need some help, i believe i"m having boost creep. my factory egt sensor took a ****. So i replaced it whit a 2.2 ohm resitor. Now in different gears i hit different boost levels instead of 20lbs all the time. i have a new factory sensor coming. but it just started after the sensor went. is that boost creep.
* Registered users of the site do not see these ads.
gmanwrx is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 05:08 PM   #2
2phless
Scooby Specialist
 
Member#: 69343
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: South East
Location: 'tween Lewisville&Clemmons NC
Vehicle:
2000 nothing good
slow

Default

Not the right forum. If you hit 20psi before this issue began, I think you should post your mods, along with specific boost levels at specific RPMs, along with this thread... in the 2.0 forum. (Try 'search' too, they'll eat you alive if it's a common problem.)

I don't know about all the 2.5 motors but I don't have an EGT anywhere from the factory.
2phless is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 05:42 PM   #3
cabe
Scooby Specialist
 
Member#: 55864
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: williamsport,PA
Vehicle:
2002 WRX sedan
PSM

Default

No, this is the right forum. What are your mods and what em are you using?
cabe is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2005, 06:21 PM   #4
electricpork
Scooby Specialist
 
Member#: 9498
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Detroit
Vehicle:
03 Bugeye
Junkyards are fun!

Default

http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=694714

Uh oh! Don't let Davenow see this thread!

Edit: On second thought, that depends on whether you are actually getting creep or not. Boost creep occurs when you don't have enough exhaust bypassing the turbo housing, so let's say you're set for 20 psi and you bring the car to WOT - the car will reach its target boost, but then as engine speed climbs, so will your boost. You've reached the limit of your wastegate's ability to bleed off pressure. If this is what is going on and you wish to tune it out, refer to above thread - if not, then by all means, keep posting. Without more information, its hard to say.

Last edited by electricpork; 05-01-2005 at 01:59 AM.
electricpork is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boost Creep...Please Help Blacked out STI Factory 2.5L Turbo Powertrain 7 01-03-2008 11:16 AM
Boost problem - need help Egan Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 02-09-2003 05:35 PM
Boost Issues, Need Help kdawg Factory 2.0L Turbo Powertrain 11 12-08-2002 03:25 PM
Looking for electronic type boost controller. Need help with selecting? Jasno999 Factory 2.0L Turbo Powertrain 17 05-19-2002 02:32 PM
Anyone with SBC-id and PM-id use the RPM Boost function?? Need Help!! smiles Factory 2.0L Turbo Powertrain 2 01-16-2002 10:20 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.