Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday July 11, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Subaru Conversions

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-24-2005, 02:50 AM   #1
napphappy
Scooby Newbie
 
Member#: 56170
Join Date: Feb 2004
Location: Gig Harbor WA
Vehicle:
95 Impreza L
Ugly

Default Whats my problem?

I put the EJ20G in about 6 months ago. Minor initial problems, but has ran well until about 3 weeks ago.

Now its barely drivable.

The setup is pretty much stock except: 3in down pipe and STi cat back.

At an idle it sounds like there is a miss. If I go to the muffler I hear quiet pops. The pops are random sorta like Morse Code.

I have to ease off the line to keep it running. If I slowly accelerate its not so bad. If I get on it, it hesitates and bucks. the exhaust pops pretty bad.

If I push in on the clutch and slow down, sometimes it will die. I will have to floor it to get it started again.

I looked for intake leaks and couldnt find any.

Any Ideas would be welcome.
* Registered users of the site do not see these ads.
napphappy is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2005, 08:42 AM   #2
snowjob
Scooby Newbie
 
Member#: 59357
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: E. Canada
Location: Ottawa, Canada
Vehicle:
2009 Forester XT
White

Default

I'd say your coils are dead, if you've kept the coil on plug setup, go to www.rslibertyclub.org. They only talk about the ej20g. you should find your ansers their.

F
snowjob is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2005, 11:24 AM   #3
napphappy
Scooby Newbie
 
Member#: 56170
Join Date: Feb 2004
Location: Gig Harbor WA
Vehicle:
95 Impreza L
Ugly

Default

Thanks
Im trying to source a set of coils now.
Has anyone tried a set of usdm wrx coils w/ignitor built in, on a EJ20g?
It would be easy fro a wiring standpoint. what about bolting it up?
napphappy is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2005, 01:03 PM   #4
kingsubi
Scooby Specialist
 
Member#: 19239
Join Date: May 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Maine/Indiana
Vehicle:
2011 WRX
SWP

Default

usdm do not work but the front and rears off a svx do
kingsubi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help: Please diagnose what my problem may be kwan_1104 Transmission (AT/MT) & Driveline 4 10-27-2008 04:20 PM
Low Idle, Fluttering Lights....whats my problem?!?! btn_turtle Alaskan Impreza Club Forum -- AKIC 14 11-05-2004 12:22 AM
whats my problem? spongejosh Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 09-18-2004 08:54 AM
whats my problem? my et's and 60' suck!!! 2002whitewrx Proven Power Bragging 3 04-07-2003 07:36 AM
sad day at the track...Whats my problem. beobe99 Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 11-09-2002 03:20 AM


All times are GMT -4. The time now is 02:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.