Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday November 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-22-2005, 05:06 AM   #1
04stilin
Scooby Newbie
 
Member#: 61783
Join Date: May 2004
Vehicle:
'05 WRX STi
CGM

Default High Coolant Temp

I just finished porting my turbo. I went on a drive afterwards and my coolant temp. maxed out after about 10 mins. of easy driving. Everything is back in place except the heat shield, would this cause my temp. gauge to read high.
* Registered users of the site do not see these ads.
04stilin is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2005, 05:51 AM   #2
garie
Scooby Specialist
 
Member#: 26607
Join Date: Oct 2002
Location: socal
Vehicle:
2002 wrx wagon

Default

did you forget to put the coolant hose back onto the turbo? Did you leak alot of coolant when taking taking the turbo off?
garie is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2005, 05:56 AM   #3
04stilin
Scooby Newbie
 
Member#: 61783
Join Date: May 2004
Vehicle:
'05 WRX STi
CGM

Default

The coolant lines are in place and yes it leaked alot of coolant, about two 16 oz. bottles worth.
04stilin is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2005, 01:13 PM   #4
Alan
Scooby Specialist
 
Member#: 3601
Join Date: Jan 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Tigard, Oregon
Vehicle:
2006 WRX Wagon
BRIGHT BLUE!

Default

I'd bet you have an air bubble in the coolant system.
Alan is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2005, 06:35 PM   #5
TurboCharged97L
Scooby Newbie
 
Member#: 71508
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: Wilmington, DE
Vehicle:
1997 Impretzia
Artic Silver Metallic

Default

make sure all the air is out of the system, then after that is done add some more coolant with a nice bottle of water wetter. its a great product and maybe for 60 bucks invest in a low temp thermo
TurboCharged97L is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High coolant temp, cel, oil pressure light goes on and off? wtf cazwrx187 Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 2 03-05-2010 03:25 PM
High coolant temp, cel, oil pressure light goes on and off? wtf cazwrx187 Electrical & Lighting 1 02-14-2010 12:58 AM
High Coolant temp w/ Heater on? Beam Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 10 03-11-2009 06:43 AM
High Coolant Temps. 2TG8V South West Impreza Club Forum -- SWIC 5 05-10-2006 04:19 PM
Help!...High Coolant Temp. 04stilin Newbies & FAQs 7 05-22-2005 06:02 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.