Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday April 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-02-2005, 07:24 PM   #1
Geoff
Warden of NASIOC Timeout
Super Moderator
 
Member#: 592
Join Date: Dec 1999
Chapter/Region: TXIC
Location: P-Ville, Texas
Vehicle:
'08 X3 3.0si 6MT
'09 135i 6MT & '08 STi

Default Urgent: Need help tracking down why shifting into reverse is blowing a fuse.

Each time I shift the car into reverse, it blows the speedo/windows/turn signal fuse. Anyone have any suggestions as to how to diagnose?
* Registered users of the site do not see these ads.
Geoff is online now   Reply With Quote
Old 06-02-2005, 08:09 PM   #2
ATX25RS
Scooby Guru
 
Member#: 4597
Join Date: Mar 2001
Chapter/Region: TXIC
Location: Laredo, Texas
Vehicle:
2011 Mitsu Outlander
Sport (Ex-Suby owner X3)

Default

short in the signal wires? maybe there is a bare reverse wire somewhere jumping with a turn signal wire?
ATX25RS is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2005, 08:29 PM   #3
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
05 GTO/11 Sonata(!)

Default

Probably not the reverse switch in the trans since that's a ground closure anyway. I'd look in the tailights for a damaged bulb or a short between the reverse lights and something else.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2005, 10:28 PM   #4
Geoff
Warden of NASIOC Timeout
Super Moderator
 
Member#: 592
Join Date: Dec 1999
Chapter/Region: TXIC
Location: P-Ville, Texas
Vehicle:
'08 X3 3.0si 6MT
'09 135i 6MT & '08 STi

Default Problem solved.

Apparently the connection that runs from the transmission up by the dog bone mount under the intercooler wasn't tied down as well as it could've been and decided that it wanted to melt against the turbo. So, every time I put the car in reverse, it'd short, and I'd blow a fuse. Here's an image for your viewing pleasure. Many thanks to shoracer for helping(read: doing all the work) finding the problem.

Geoff is online now   Reply With Quote
Old 06-02-2005, 10:38 PM   #5
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
05 GTO/11 Sonata(!)

Default

Yep, that's melted.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2005, 10:42 PM   #6
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

....burnt toast......
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need help tracking down low boost problem... tobylazur South West Impreza Club Forum -- SWIC 16 04-23-2009 07:56 PM
NoVA: Need help tracking down nozzles for IC spray + Install in the next 2 days? AcquaCow Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC 11 09-26-2007 09:50 AM
I need help tracking somebody down. Help Please!!! I am b Off-Topic 36 01-23-2007 06:59 PM
Need help tracking down a scammer (fellow suby owner) in E-Town Canadian 2.5RS Canada Region Forum 28 06-04-2006 05:43 PM
Need help tracking down small class T (75w) and class D (2x 200w, or 1x 400w) amps. AcquaCow Car Audio, Video & Security 13 12-10-2004 05:33 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.