Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday December 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-06-2005, 01:38 PM   #1
thedieselspeaks
Scooby Newbie
 
Member#: 66475
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: CT, NJ, PA, NY
Vehicle:
2003 WRX Wagon
Silver

Default Help - Headlight goes out w/ new harness

Hello everyone. For about a 1 1/2 years now I've been running an upgraded wiring harness from SUVLights found here: http://www.suvlights.com/wire-harness.htm

The harness is plug n play, as in it plugs into the old harness, and runs new wires to the lights and to the battery. I've paired the harness with some Philips xtravisions from Walmart and it's worked very well.

Recently when I start my car I've noticed that my left headlight will not come on. Sometimes after driving a minute it will come on. What I've been doing is opening the hood and "jiggling" the wires. This seems to correct the lights, but the next time I need them I need to repeat the process.

So, what's wrong with my lights? Are the PIAA relays that are on the harness going bad? Are one of the wires crimped somewhere? Any other ideas? Would it be easier to buy a new harness from them and just say screw it with trying to find the problem?
* Registered users of the site do not see these ads.
thedieselspeaks is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2005, 02:14 PM   #2
armand1
Scooby Guru
 
Member#: 10309
Join Date: Sep 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle, WA
Vehicle:
'02 OBS 2-tone!
'95 Montego Miata

Default

Have you unplugged the harness and examined the connectors for corrosion? Same for the relays? If none is visible, just plug them back together securely. Sounds like you have a marginal connection, either coming loose or with some corrosion.
armand1 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2005, 02:35 PM   #3
thedieselspeaks
Scooby Newbie
 
Member#: 66475
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: CT, NJ, PA, NY
Vehicle:
2003 WRX Wagon
Silver

Default

Quote:
Originally Posted by armand1
Have you unplugged the harness and examined the connectors for corrosion? Same for the relays? If none is visible, just plug them back together securely. Sounds like you have a marginal connection, either coming loose or with some corrosion.
I had considered that but haven't gotten around to checking it yet. Now that I think about it some more that's probably the case (corrosion or something fouling up the connectors). Thanks for the idea; I'll check it out.
thedieselspeaks is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car heats up, one headlight goes out JEEENKINNNS Electrical & Lighting 5 09-28-2007 10:27 AM
HELP! Headlights are out! JackoliciousLegs Electrical & Lighting 3 03-29-2006 11:34 AM
headlight goes out.....but brites still work?? 02 wrx KnightWRX Electrical & Lighting 2 03-12-2006 02:19 AM
Help me pick out my new car!!!!! sem23tex Mid West Subaru Owners Club Forum -- MWSOC 58 05-09-2004 04:23 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.