Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday October 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-14-2005, 06:29 PM   #1
tsubaru02
*** Banned ***
 
Member#: 79628
Join Date: Jan 2005
Location: so cal
Vehicle:
2003 wrx ver 7 swap
mingnight pearl black

Default help bad with cel please,,,

i was driveing on the freeway and bang,,,
p1518
p0851
p1152
p1153
p0137
p0502
p0503
p0420
please help me out what do i need to do to get this codes gone please help my suby brother help asap thank you so much,,,,,
* Registered users of the site do not see these ads.
tsubaru02 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2005, 06:42 PM   #2
darksands
Scooby Specialist
 
Member#: 75122
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Im in a glass case of emotion
Vehicle:
2005 Impreza WRX
Crystal Gray

Default

mods?

I see P0420 which means you either have a downpipe without the CEL/MIL Fix. But thats all I know. Definatley need a mods list.
darksands is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2005, 07:07 PM   #3
tsubaru02
*** Banned ***
 
Member#: 79628
Join Date: Jan 2005
Location: so cal
Vehicle:
2003 wrx ver 7 swap
mingnight pearl black

Default

downpipe hks
gutted uppipe
apexi n1 cat back
gp moto delete silencer
intercooler hose
custom ground kit
maf hose
k&n air filter
i put maybe like 1k on all of the stuff
i also have the cel fix for both uppipe and downpipe
tsubaru02 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2005, 07:09 PM   #4
tsubaru02
*** Banned ***
 
Member#: 79628
Join Date: Jan 2005
Location: so cal
Vehicle:
2003 wrx ver 7 swap
mingnight pearl black

Default

i diconnect my neg battery and plug it back on and i still have a cel,,,i took off the ground kit and neg bat agian and no cel should i drive it around,,,help please,,,,,,
tsubaru02 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2005, 07:23 PM   #5
aarchewrx
Scooby Newbie
 
Member#: 56951
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Everett, Washington
Vehicle:
2003 WRX Wagon
Black

Default

p1518 - Starter Switch Circuit Low Input
p0851 - Neutral Switch Input Circuit Low
p1152 - Front O2 Sensor Circuit Range/Performance (Low)
p1153 - Front O2 Sensor Circuit Range/Performance (High)
p0137 - Rear O2 Sensor Circuit Low Voltage
p0502 - Vehicle Speed Sensor Circuit Low Input
p0503 - Vehicle Speed Sensor Intermittent/Erratic/High
p0420 - Catalyst System Efficiency Below Threshold

not sure, but it looks like you have some loose wiring somwhere. might want to check your wire harnesses around the areas you were working on.
aarchewrx is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2005, 07:26 PM   #6
darksands
Scooby Specialist
 
Member#: 75122
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Im in a glass case of emotion
Vehicle:
2005 Impreza WRX
Crystal Gray

Default

^^^

Your wires are crossed somewhere. Do you have alot of custom audio/security equipment? Any Super AFC's or RSM's and such? If you are second owner, check to see if the previous owner didnt screw up your ECU wiring harness.
darksands is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2005, 07:37 PM   #7
tsubaru02
*** Banned ***
 
Member#: 79628
Join Date: Jan 2005
Location: so cal
Vehicle:
2003 wrx ver 7 swap
mingnight pearl black

Default

you guys are the best i dissconect the batt and took off the ground kit and let it set for like 5min and reput it on and drove it for around 3 miles and ran it hard and no cel went on and it pulled really hard i havent felt it pull this hard ever thanks you guys a lot you guys are the best,,,,i love nasioc,,,
tsubaru02 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2005, 07:51 PM   #8
kcook
Scooby Newbie
 
Member#: 78074
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: NoVA
Vehicle:
2005 STi
Aspen White

Default

wth is a grounding kit(whats it do)..what are the wires for .. im still a newbie to some stuff
kcook is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2005, 08:25 PM   #9
darksands
Scooby Specialist
 
Member#: 75122
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Im in a glass case of emotion
Vehicle:
2005 Impreza WRX
Crystal Gray

Default

WTH kind of grounding kit did you have to cause all that?

Grounding kits are mainly used to help the car conduct electricity for better resposne and such. I think theres a FAQ on it by unabomber.
darksands is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2005, 08:41 PM   #10
tsubaru02
*** Banned ***
 
Member#: 79628
Join Date: Jan 2005
Location: so cal
Vehicle:
2003 wrx ver 7 swap
mingnight pearl black

Default

it was a custom made one striaght to the neg batt,and both heads,alternator,intake manifold ,,,,,it still has not come on i hope i cleared all of thr codes with the neg off thanks agian suby power,,,
tsubaru02 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help badly with CV joint removal. Please don't pass this up. ChrisRT Transmission (AT/MT) & Driveline 11 05-20-2008 05:32 AM
Any help with CEL ?? Please STI@LI Factory 2.5L Turbo Powertrain 2 06-03-2006 05:56 PM
Rochester wrxer need help bad with OEM cd player JackHCChen Tri-State Area Forum 7 04-26-2006 04:33 PM
Need someone in LA to help me with CEL fix tjhksig Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 1 09-05-2005 07:42 PM
Need Help Now With Cel Install!!! nu2rex Electrical & Lighting 21 01-03-2004 08:23 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.