Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday October 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-18-2005, 07:52 AM   #1
Keith
NASIOC Supporter
 
Member#: 191
Join Date: Aug 1999
Chapter/Region: NESIC
Location: Brooklyn
Vehicle:
2012 J train
Brown

Default ghetto logging. take a look at my Tari log, need help

Well, since everything in my doesn't work (including the defog switch) I can't log my runs using the tari software. The orginal version though, did have a min/max option that allows me to "log" my car a bit.
I took some screen shots and was wondering if anyone could tell anything from this.
Car: 93l with 02 USDM wrx engine and 03 ecu.

I have 12309349028490832094 cels but can't pull them as of yet (any good free software?)

this run, I wasn't able to go over 5k rpms because *sometimes* (most of the time) I can't get it over 5k rpms as it bucks like crazy (feels like fuel cut or something)
anyways, take a look



mods:
Samco intercooler hoses
lightend flywheel
3" bpm tbe with high flow cat
hks ssq bov
walbro fuel pump
aftermarket up-pipe (no cat)
jdm tyte Red fender that is rusted
* Registered users of the site do not see these ads.
Keith is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2005, 10:20 AM   #2
Quack
Scooby Specialist
 
Member#: 57264
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Aurora, OH
Vehicle:
2004 18g Wagon - WRB
PDX Tuned - 329whp/315wtq

Default

why doensn't yoyu defogger switch work? do you have it selected in the Digital input section?
Quack is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2005, 01:18 PM   #3
timmah
Scooby Specialist
 
Member#: 54203
Join Date: Feb 2004
Chapter/Region: NESIC
Location: Albany, NY
Vehicle:
2011 WRX

Default

because nothing on his car works like it should, its a swap....
timmah is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2005, 01:33 PM   #4
Quack
Scooby Specialist
 
Member#: 57264
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Aurora, OH
Vehicle:
2004 18g Wagon - WRB
PDX Tuned - 329whp/315wtq

Default

ahhh...gotcha...missed that part
Quack is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2005, 04:46 PM   #5
willguidry
Scooby Specialist
 
Member#: 16388
Join Date: Mar 2002
Default

Drive it into a shallow creek bed.

That should fix all your issues.
willguidry is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2005, 12:53 AM   #6
Keith
NASIOC Supporter
 
Member#: 191
Join Date: Aug 1999
Chapter/Region: NESIC
Location: Brooklyn
Vehicle:
2012 J train
Brown

Default

Quote:
Originally Posted by willguidry
Drive it into a shallow creek bed.

That should fix all your issues.
tried that, just made it worse (thanks buddy)
Keith is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2005, 06:56 AM   #7
Abe Froman
Scooby Specialist
 
Member#: 22309
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: MAIC
Location: Northern Virginia
Vehicle:
04 STI
05 LGT Wagon

Thumbs up

I'm no expert but I'll give it a shot.

First off your advance multiplier is down so the car has seen some detonation. 16 is the max and you're only hitting 8. Run better gas or drop the boost until you sort out the issue.

You're running a little over 14.3psi so that looks fine.

Fuel pump duty cycle shows only the lower setting, it's not switching to the higher duty cycle. At 14psi I think it should be switching to the higher mode.

Your timing is pretty low, again probably from some det. 11 degree is low even for peak torque for a WRX engine.

That should get you started.
Abe Froman is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2005, 08:31 AM   #8
Keith
NASIOC Supporter
 
Member#: 191
Join Date: Aug 1999
Chapter/Region: NESIC
Location: Brooklyn
Vehicle:
2012 J train
Brown

Default

thanks
well, i can't turn the boost down as the ecu is stock..no mods done to the boost (no mbc or ebc). ahhaha
As for detonation, I don't know how/why I'm hitting it. The gas I use is fine (highest octane).
there has to be an wiring issue. Any idea why the fuel pump wou;dn't switch to the higher duty cycle? (remember, this is a swap from a 93L to a 02 wrx)
thanks for the ideas
Keith is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2005, 07:14 AM   #9
Abe Froman
Scooby Specialist
 
Member#: 22309
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: MAIC
Location: Northern Virginia
Vehicle:
04 STI
05 LGT Wagon

Default

Quote:
Originally Posted by Keith
thanks
well, i can't turn the boost down as the ecu is stock..no mods done to the boost (no mbc or ebc). ahhaha
As for detonation, I don't know how/why I'm hitting it. The gas I use is fine (highest octane).
there has to be an wiring issue. Any idea why the fuel pump wou;dn't switch to the higher duty cycle? (remember, this is a swap from a 93L to a 02 wrx)
thanks for the ideas
What is the octane? 91 or 93? If 91 is the best you can do then the car it probably running fine, it encountered knock and pulled back your advance. It might not be knocking right now it's just running lower advance, it's not a problem really.

I'm not sure about the fuel pump, but I think at a certain boost pressure it should switch to the higher duty cycle, not sure what pressure that is to be honest, do some searching on fuel pump duty cycle and you might find it.

HTH
Abe Froman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Take a look at my first logs? silence2-38554 Open Source Reflashes 8 08-12-2009 06:39 PM
Please help take a look at my logs... spitfirezip100 Engine Management & Tuning 22 04-27-2007 03:12 AM
take a look at my stg2 log! Dizzuque Commercial ECU Reflashes 2 02-04-2007 04:12 PM
Take a look at my VF22 UTEC log? 03WRXMA Engine Management & Tuning 12 07-02-2004 05:51 PM
could someone take a quick look at my UTEC log from a pull? 03WRXMA Engine Management & Tuning 23 05-21-2004 03:57 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.