Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 31, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Pre-2002 Factory Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-30-2005, 06:10 PM   #1
melchoir
Scooby Newbie
 
Member#: 92472
Join Date: Jul 2005
Default 93 Legacy Touring Wagon Hesitates

I don't quite know if "hesitates" is the proper wording for my particular problem, But here goes.

Every now and then, around 30mph 2-3krpm (not sure which gear, 2/3 I'd guess) I will attempt to accelerate, and the car won't respond, infact, the rpm's will drop some, and I'll have to give it more gas to keep it from losing more power, then abruptly the car will raise rpms very quickly (like it should have in the first place) and go. I do not notice the car downshifting before the rpms go back up. Any ideas?
* Registered users of the site do not see these ads.
melchoir is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2005, 10:43 PM   #2
midlifecrisis
Scooby Specialist
 
Member#: 3958
Join Date: Feb 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Minnesota
Vehicle:
2008 Impreza STi
+ '93 & '98 Impreza L(s)

Default

I've had this happen in another car (non-Subaru) and it turned out to be the Throttle Position Sensor. It seems that it had worn a dead spot where the throttle sat at normal cruise speeds. You can probably test this theory with an ohmeter.

Good luck and let us know what you find.

Paul
midlifecrisis is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2005, 10:59 PM   #3
reddevil
Scooby Guru
 
Member#: 64673
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: portland
Vehicle:
1990 Legacy wagon
goes 12.387 @ 116.5

Default

And check/replace both your plugs and plug wires.
reddevil is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2005, 09:34 PM   #4
Penphoe
Friendly Neighbourhood
Moderator
 
Member#: 269
Join Date: Sep 1999
Chapter/Region: VIC
Location: Burnaby, B.C., Canada
Vehicle:
2005 ABP LGT LTD BP6
00 Impreza RS GM6 RIP

Default

Your injectors might be dirty as well. I had similar problems in my RS. Got the fuel system cleaned out and no more hesistation!

LaterZ!
Darren!!
Penphoe is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2005, 11:52 AM   #5
Samirr76
Scooby Guru
 
Member#: 4835
Join Date: Mar 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: Fl33tw00d, PA
Vehicle:
2003 Baja 5MT
Yellow w/ 220,000 miles

Default

I had this problem in my 93 legacy turbo sedan automatic but I never figured it out. Is it intermittent or every time? Mine was intermittent.
Samirr76 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2005, 01:58 PM   #6
melchoir
Scooby Newbie
 
Member#: 92472
Join Date: Jul 2005
Default

Thanks for the replies, I haven't had a chance to have anyone take any look at it yet. The problem is intermittent. I swear it happens at random, and I cannot reproduce it when I want to. It also makes a sound when this happens now, I'd call it a "knock" since that word has a different meaning to it (I think). But it sounds something like that. The sound happens a few times, then goes away as the rpms jump back up. (usually 2-4 times)
melchoir is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: 93 Subaru Legacy Touring Wagon DLC Legacy Forum 1 09-15-2004 08:12 PM
AWD fuse in my Legacy Touring Wagon ort5 Legacy Forum 6 05-18-2001 06:48 PM
Anybody getting >17 mpg. in Legacy Touring Wagon? ort5 Legacy Forum 13 02-17-2001 12:35 AM
Wanted: Any and all info about 94 Legacy Touring Wagon ort5 Legacy Forum 0 01-29-2001 04:06 PM
Legacy Touring Wagon "Turbo" 93 Performance cdanders Legacy Forum 5 09-09-2000 04:09 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.