Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday September 22, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2005, 10:21 AM   #1
turboed22
Scooby Newbie
 
Member#: 93364
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: RMIC
Location: Arvada CO
Vehicle:
1998 Impreza RS-T
22 SM

Default My EJ257 Hybrid MY98 RS wont start!!!

Setup:
MY98 RS
New ej257 shortblock
MY98 Heads, Intake, Tranny
WRX Turbo, Intrercooler
Stock fuel system
Turboed for 1.5 years no problems w/ my stock RS block.

So I finished the swap including the timing belt and tried to crank it over. It cranked ovet the first try and ran rough for about 5 seconds the died. So we check the plugs and they were soaked with fuel, then we checked to see if it was getting spark and only the rear two would spark. With this knowledge we tried a new coil, igniter, cam sensor, and new crank sensor. We got spark in all four after this. Still wouldn't start. We checked the compression on the motor after we found a lot of gas in the oil so I changed the oil. The compression was 155 across the board. We let the plugs and cylinder wall dry out and still wouldnt start. It is still running extremely rich when we are cranking it over, if we pinch the fuel supply line it will sputter and try to start but still wont fully turn over. All of the timing marks do line up. Tried different plugs along wiht different gapping, still no luck. What are your guys thoughts?
Thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
turboed22 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2005, 05:01 PM   #2
Tim Sanderson
Scooby Guru
 
Member#: 6486
Join Date: May 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: S.E. wisconsin
Vehicle:
00 Impreza 2.5 RS
Blue Ridge Pearl

Default

Check the MAf. It may be unplugged or installed backwards.
Tim Sanderson is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HR: my car got flooded and wont start. JS Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC 23 09-18-2006 08:13 PM
My 2.5 hybrid motor wont start! Help codered Factory 2.0L Turbo Powertrain 86 09-09-2005 05:51 PM
another 2.5 hybrid that wont start rjrutzky Factory 2.0L Turbo Powertrain 14 07-06-2005 12:54 AM
My 2.5 hybrid motor wont start! Help ebeck Subaru Conversions 3 06-05-2005 07:51 PM
my Brilliant Red MY98 RS and Skyline Drive in VA AJ711 Member's Car Gallery 14 11-30-2001 08:19 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.