Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday April 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-24-2005, 11:10 AM   #1
vadim
Scooby Newbie
 
Member#: 31981
Join Date: Jan 2003
Location: Smoke Stacks and Factories
Vehicle:
2003 WRX Sedan
Silver

Default Should utec show any values in dashboard when not connected to the car?

I bought a used utec and I don't have the time to put it into the car but when connected to it via serial port it shows some values in dashboard,
like 73-74% TPS, 6-10% boost and etc, why?
is it supposed to do that or something is wrong?
* Registered users of the site do not see these ads.
vadim is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2005, 12:49 PM   #2
vadim
Scooby Newbie
 
Member#: 31981
Join Date: Jan 2003
Location: Smoke Stacks and Factories
Vehicle:
2003 WRX Sedan
Silver

Default

bump.............
vadim is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2005, 01:14 PM   #3
Timdog1650
Scooby Specialist
 
Member#: 45516
Join Date: Oct 2003
Chapter/Region: MAIC
Location: Norfolk/Virginia Beach, VA
Vehicle:
MY04 STi
Black

Default

does it really matter? Don't worry about it until you put it in your car and doesn't work properly. It's a 5 minute install, it's not the end of the world if you throw it in and something's wrong. Try it out before getting upset....
Timdog1650 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2005, 08:24 AM   #4
2phless
Scooby Specialist
 
Member#: 69343
Join Date: Aug 2004
Chapter/Region: South East
Location: 'tween Lewisville&Clemmons NC
Vehicle:
2000 nothing good
slow

Default

It shows values because you have open inputs on several integrated circuits. Several of which are very sensitive and very inconsistant in production accuracy (thus the need for several user settings instead of them auto-adjusting.) Things will happen to those inputs dues to micro-volt fluctuations, and with open inputs it's seeing that from ambient RF off monitors, lights, the sun, static. It could display any number of odd readings.

Just be carefull that you are grounded and don't static the box to death. Best way... just put it in. If nothing else you can set everything to ECU until you learn all the in and outs.
2phless is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New member, not new to the car Gnome18 North West Impreza Club Forum -- NWIC 13 02-10-2010 12:31 AM
Will utec log knock events in log when not in control? MAP 0 NITROS UTEC 1 08-21-2007 10:55 AM
Should this not connect to anything Jdex Newbies & FAQs 11 12-04-2006 01:43 PM
Any value in Grp B car? CosmoTheCat North West Impreza Club Forum -- NWIC 10 04-05-2003 09:46 AM
In a forum, NOT devoted to the STi... SubEd New England Impreza Club Forum -- NESIC 14 01-10-2003 07:51 AM


All times are GMT -4. The time now is 02:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.