Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday August 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Legacy Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2006, 09:28 AM   #1
Spartan2
Scooby Newbie
 
Member#: 109608
Join Date: Mar 2006
Location: Lincoln, California
Vehicle:
2005 WRX (GDB-E)
San Remo Red

Question Fueling issue with 93 Legacy...

My parents have a 93 legacy wagon with 2.2L that is having what I think is a fueling issue. The engine runs rough at idle, and at speed and has about 1/3 the power it used to have. Also it sounds like it has an exhaust leak even though it doesn't, (checked already).

The car ran fine for ever, and then about 1 year ago it started to have a header leak. They ran it with the leak, (my father hates fixing things ) until it got too loud and they finally had to change out the headers. The car ran fine for several weeks and then all of a sudden it started the above mentioned symptoms. We checked the headers but they are fine. Even disconnected the rest of the exhaust from the headers to see if maybe the rear pipes were plugged, but the engine still has no power. We had a neighbor look at it and he suggested that it might be the fuel system. To test it he took his acetelyne (sp?) torch and turned on the gas while holding it next to the air box on the suby. The rough idle immediately smoothed out and the engine sounded perfect.

The car has a CEL but we have to take it to a mechanic to read the code. That is the next step I know, but I thought that maybe somebody on the forums would have an idea.

Any help would be appreciated.

TIA,
Spartan2
* Registered users of the site do not see these ads.
Spartan2 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2006, 01:51 PM   #2
DLC
out back
Moderator
 
Member#: 1964
Join Date: Jul 2000
Chapter/Region: RMIC
Location: 84XXX
Vehicle:
01 BH
Blue/Bronze

Default

Have the CEL checked at a mechanic/dealer/Autozone and let us know what it is. Chances are it's something simple, like a bad MAF, and it'll be back on the road, good as new.
DLC is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2006, 01:49 PM   #3
Legacy777
Scooby Guru
 
Member#: 4800
Join Date: Mar 2001
Chapter/Region: TXIC
Location: Houston, Tx
Vehicle:
1990 Legacy & 97 OBS
AWD 6MT EJ22T AWIC Swap

Default

You can read how to pull the codes yourself from my website

www.surrealmirage.com/subaru/engine.html
Legacy777 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2006, 02:19 PM   #4
Wiscon_Mark
Scooby Guru
 
Member#: 94945
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Stevens Point, WI
Vehicle:
1995 Legacy OB 5MT
2003 Forester X 5MT

Default

Sounds like a bad sensor to me. You could get the injectors flow tested, I would replace/check the spark plugs and wires also. Maybe a bad fuel pump.

Most likely it's a sensor thing, get that code read.
Wiscon_Mark is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel issue with aftermarket turbo kit funkenstein Engine Management & Tuning 0 10-17-2009 02:53 PM
What to do with 93 Legacy Wagon L FWD Ostrowrx General Community 11 06-16-2007 08:31 PM
Coworker issue with 2000 Legacy Outback gusto New England Impreza Club Forum -- NESIC 4 06-03-2005 11:50 AM
fuel issues with ej20g swap. 99WRXEJ20 Subaru Conversions 5 01-26-2004 04:01 PM
Faulty fuel gauge on 93 Legacy Dealer Xing Legacy Forum 10 03-21-2002 12:37 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.