Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday October 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2005, 03:52 AM   #1
vinceGC8
Scooby Specialist
 
Member#: 72263
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Los Angeles
Vehicle:
2008 Impreza STi
Dark Grey Metallic

Default Vibration under acceleration

ive just recently started to notice when i accelerate in any gear, i start getting vibration thru the steering wheel, seat and floor. it happens after i build about 12psi of boost.

im just wondering if it is my clutch not being able to hold the power or something. i launched my car, slipped it at 4k and the clutch just start slipping when i came off it completely. thru first and 2nd.

if the clutch is the problem, what recommendations do you guys ahve for clutch selection? only a conservative 270whp.

mods:
2003 stage 4 wrx w/ 42k miles
vf30 ported and polished, sti pinks, walbro
stock transmission, clutch, ej205

ive looked in clutch shudder but im not sure if thats it. since its only when im boosting past 12 psi.



thanks in advance.
* Registered users of the site do not see these ads.
vinceGC8 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2005, 04:33 AM   #2
vinceGC8
Scooby Specialist
 
Member#: 72263
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Los Angeles
Vehicle:
2008 Impreza STi
Dark Grey Metallic

Default

do you think transmission and engine mounts will fix the vibration?
vinceGC8 is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2005, 06:15 AM   #3
llhype12ll
Scooby Specialist
 
Member#: 73073
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Anaheim/ LBC/ hayward
Vehicle:
2006 EVO IX
GG

Default

the same thing happen to me. Plus we got the same setup except i got a perrin fmic. My clutch been slipping for awhile. It was back to normal 2-3 months and now its start to slip again. I hope installing the ACT street clutch and maybe the lighten flywheel would fix that problem.
llhype12ll is offline   Reply With Quote
Old 09-28-2005, 04:11 PM   #4
vinceGC8
Scooby Specialist
 
Member#: 72263
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Los Angeles
Vehicle:
2008 Impreza STi
Dark Grey Metallic

Default

i havea blitz fmic.

so its the clutch slipping just a little when boost starts to hit?
ot really feels like something isnt balanced and is vibrating really fast.
vinceGC8 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2005, 04:26 AM   #5
Psyklops
Scooby Newbie
 
Member#: 38502
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Vehicle:
2003 STi
Black

Default

I'm getting the same thing. It only happens under hard acceleration and it feels like there's a ball bearing inside the steering wheel itself is probably the best way to describe the vibration/rattle when accelerating.

Anyone have any ideas.
Psyklops is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Knock/clunk under passenger seat under acceleration only Toolz Transmission (AT/MT) & Driveline 1 04-27-2008 08:12 PM
Vibrations through Accelerator pedal? blokespeed Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 2 07-22-2007 05:02 PM
Wierd subtle vibrations in acceleration and clutch pedal. GlenCastleberry Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 5 03-16-2005 01:45 PM
weird hiccupping under acceleration RaceCarRiot Normally Aspirated Powertrain 5 05-31-2001 05:49 AM
Transmission under acceleration? scoot1212 Newbies & FAQs 3 11-04-2000 01:09 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.