Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 27, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2005, 02:30 PM   #1
xsmooth69x
Scooby Newbie
 
Member#: 99220
Join Date: Oct 2005
Location: Minneapolis MN
Vehicle:
2000 impreza rs
clear

Question i need help!!!!

my car runs horrible after a little (not really a wreck but when i was rallying i slide off the road and into a dirt ditch gave my car a good raddle) wreck. when i start my car now it idles at 2g and when the engine warms its normal. thought it was the spark plugs but i have platnium ngk plugs there still good replaced the wires with magnacore wires. still crappy i brought it and got codes pulled and there is a p0141 and p1133 problems the p0141 is the o2 sensor heat bank 1 sensor 2 the other p1133 is my question i cant find anything on this. but im thinking its an exhaust issue i have a custom stainless exhaust on my car, no cats so is that the p1133 code? i have a 2000 impreza rs custom turboed

side note (ever since i had the lil golt when i start my car i can smell exhaust in my cabin idk if that has anything to do with anything. maybe my wastegate is messed up? i really dont know much about my car yet or a turboed system please help me) thanks adam
* Registered users of the site do not see these ads.
xsmooth69x is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 02:39 PM   #2
NRTmotorsports
Scooby Specialist
 
Member#: 16517
Join Date: Mar 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Weymouth, MA
Vehicle:
'13 BRZ

Default

Code P1133 is a Front Oxygen sensor high input, could be in relation to the P0141 code you are getting. Sounds like you may have an exhaust leak if youcan smell exhaust fumes, you could have bent an exhaust pipe and caused a leak. Not really sure why it would be idling high, but then again you do have alot of aftermarket stuff with the turbo and all, not real sure why you do have a high idle. Well i'm not to much of a help so maybe someone else has some input. Good Luck
NRTmotorsports is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 09:32 PM   #3
xsmooth69x
Scooby Newbie
 
Member#: 99220
Join Date: Oct 2005
Location: Minneapolis MN
Vehicle:
2000 impreza rs
clear

Default

man im so confused so thats a front o2 sensor? another web site said a fuel sensor curcuit respnce? dose that mean o2 sensor? and were are both these sensors i have to replace located so i can replace them. thanks adam
xsmooth69x is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 10:14 PM   #4
z
Scooby Specialist
 
Member#: 41762
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: International
Location: House of Pancakes
Vehicle:
04 STi
CT-DE-FL rinse+repeat

Default

Um, not sure where you live but there's this thing called cold start idle where the idle is higher until the engine warms up.
z is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2005, 11:32 PM   #5
xsmooth69x
Scooby Newbie
 
Member#: 99220
Join Date: Oct 2005
Location: Minneapolis MN
Vehicle:
2000 impreza rs
clear

Default

ow no no i live in florida there isent coldness lol
xsmooth69x is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2005, 10:14 AM   #6
z
Scooby Specialist
 
Member#: 41762
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: International
Location: House of Pancakes
Vehicle:
04 STi
CT-DE-FL rinse+repeat

Default

Well it wasn't exactly "cold" here this morn, but I did think about it so I took a look and my car idled at 1500 for a while, then dropped to 750.
z is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2005, 04:39 PM   #7
xsmooth69x
Scooby Newbie
 
Member#: 99220
Join Date: Oct 2005
Location: Minneapolis MN
Vehicle:
2000 impreza rs
clear

Default

when my car has bine siting in the sun for the longest time and i start it, it still idles at 2g until it "warms" up so my o2 sensors replace both of the? and thats the 2 codes?
xsmooth69x is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 03:06 PM   #8
xsmooth69x
Scooby Newbie
 
Member#: 99220
Join Date: Oct 2005
Location: Minneapolis MN
Vehicle:
2000 impreza rs
clear

Default

bump!!!!! ^_^ so these 2 codes p0141 and p1133 what exactly are they and what measures do i have to take so my car will stop throwing these codes? do i have to replace o2 sensors or whats goin on? am i damaging my engine when i keep on driving my car like i am now
xsmooth69x is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 08:17 PM   #9
z
Scooby Specialist
 
Member#: 41762
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: International
Location: House of Pancakes
Vehicle:
04 STi
CT-DE-FL rinse+repeat

Default

I tried to look them up for you but they're not in the 04 manuals.

Did you swap out the ECU for a turbo ECU? if so, what year?
Maybe someone else can look it up.

Bump for help.
z is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2005, 07:41 PM   #10
xsmooth69x
Scooby Newbie
 
Member#: 99220
Join Date: Oct 2005
Location: Minneapolis MN
Vehicle:
2000 impreza rs
clear

Default

ow i have a 2000 impreza rs its n/a and i turboed it stock ecu. thanks adam
xsmooth69x is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 02:44 PM   #11
xsmooth69x
Scooby Newbie
 
Member#: 99220
Join Date: Oct 2005
Location: Minneapolis MN
Vehicle:
2000 impreza rs
clear

Default

bump.......
xsmooth69x is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2005, 12:48 AM   #12
xsmooth69x
Scooby Newbie
 
Member#: 99220
Join Date: Oct 2005
Location: Minneapolis MN
Vehicle:
2000 impreza rs
clear

Default

bump no one knows?
xsmooth69x is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2005, 09:14 AM   #13
z
Scooby Specialist
 
Member#: 41762
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: International
Location: House of Pancakes
Vehicle:
04 STi
CT-DE-FL rinse+repeat

Default

z is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2005, 06:28 PM   #14
xsmooth69x
Scooby Newbie
 
Member#: 99220
Join Date: Oct 2005
Location: Minneapolis MN
Vehicle:
2000 impreza rs
clear

Default

yup p1133. also like i have a after market knock retard sensor and now when i lay on the gas it knocks 2-6 degres. my engine when u start it is so ruff what should i do anyone
xsmooth69x is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2005, 07:48 PM   #15
z
Scooby Specialist
 
Member#: 41762
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: International
Location: House of Pancakes
Vehicle:
04 STi
CT-DE-FL rinse+repeat

Default

^ did you click on the link right in my last post?

First off, check the wire that goes to the o2 sensor and make sure it didn't get ripped off. and just check the
z is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need Help, Need Help nicholas112481 Factory 2.5L Turbo Powertrain 8 11-10-2010 01:24 PM
Need help!! Need to find a +12v switched wire NOW! Please help! nxwrxfx Electrical & Lighting 16 04-25-2006 05:29 PM
Hard Drive Recover Help much needed... ATA RAID 0 knowledge needed HELP PLEASE!!! 2k2 Off-Topic 63 12-24-2003 10:35 PM
Need help! Perrin Fuel rails installed but I need help with Fuel Evap Line STR8OUT Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 04-18-2003 12:11 PM
Need help!Need flywheel bulletin from SOA.Please help. RallyeX General Forum Archive 3 06-01-2000 07:57 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.