Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday August 25, 2016
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Impreza Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-27-2005, 07:45 PM   #1
vica153
Scooby Specialist
 
Member#: 76586
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle, WA
Vehicle:
2006 9-2x Aero

Default Heater problem

Now that its nice and cold and snowy, it seems that my heater doesn't work well at all. It takes forever(a good 10-15 minutes or driving, not idling) for engine to get all the way heated up and even then the air coming out is only just more than lukewarm. Before it gets up to running temp, the air is basically cool.

The extra long heating up time leads me to beleive the thermostat is stuck open, which is easy enough to fix.

The lukewarm air leads me to beleive the mechanism for selecting hot/cold/ somewhere in between air temp. is not working properly. Which is scary to me because it is, more than likely, buried somewhere deep under the dash and therefore a pain in the ass to get to.

Or did they just put terrible heaters in the older subarus, which i gues isn't that bad because that means i dont have to fix anything.

Anyone have a similar problem and/or know whats wrong?

Thanks,
Ken
* Registered users of the site do not see these ads.
vica153 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 11-29-2005, 02:00 PM   #2
Kyle Paton
Scooby Newbie
 
Member#: 1184
Join Date: Mar 2000
Chapter/Region: South East
Location: Brooksville, FL
Vehicle:
2012 Impreza
Dark Grey Metallic

Default

I know the temp lever gear goes bad in alot of older Imprezas. In fact even her in Florida we keep a couple of them in stock.

I highlighted the gear Im talking about. Part # 72323FA000.

Kyle Paton is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1985 GL Heater Problem lefty2053 'Old School' Subaru Forum 5 02-20-2005 09:01 PM
Legacy with heater problem... White2.5GT Legacy Forum 14 12-27-2004 03:46 PM
Blower Motor on heater Problem slowme Electrical & Lighting 5 11-02-2004 10:17 PM
another heater problem spoonfedb18a1 Service & Maintenance 0 05-31-2004 11:44 AM
heater problem AK_2002_WRX Service & Maintenance 1 11-04-2003 04:57 AM

All times are GMT -4. The time now is 05:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2016 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2016, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.