Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday December 21, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-24-2005, 11:04 AM   #1
EricClouser
Scooby Newbie
 
Member#: 103567
Join Date: Dec 2005
Location: Shermans Dale, Pennsylvania
Vehicle:
95 Impreza
Red

Default 95 Impreza Blues

ok here it is, a 1995 impreza 2.2l. 170,000 miles. automatic, all wheel drive. timing belt idler pulley blew apart on highway. Got new pully, timing belt and crank sensor and cam sensor from local dealer. Installed new parts, car turns over fine but will not start. Pulled codes, p0201, po202, p0203, p0204.. Fuel injector circuits open. hooked up noid light set.. i have injector pulses. Tried starting fluid, no luck. checked for spark, got that. checked compression, 120psi in all cylinders. checked and rechecked timing, it is dead on. I know that this 2.2 is not an interference engine. or so i have been told. Any Ideas??????? i am ready to junk this car
* Registered users of the site do not see these ads.
EricClouser is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2005, 12:17 PM   #2
avk
Scooby Specialist
 
Member#: 17252
Join Date: Apr 2002
Chapter/Region: Tri-State
Location: NJ
Vehicle:
'06 WX8
59E

Default

Want wiring diagram?
avk is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2005, 12:21 PM   #3
ImprezaVA
Scooby Specialist
 
Member#: 32846
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: MAIC
Location: Elkton, VA
Vehicle:
1998 Impreza L-SOLD
Arcadia Green

Default

Just a thought, but make sure your crank sprocket is in good condition. With all those parts flying around, you could have damaged a Crank Sprocket ear that the Crank Sensor uses to detect revolutions. Here is a pic:


I take it that the timing belt came off the car? Are all the pistons in the middle of the cylinder when the timing marks are lined up? If so, the white arrow on the crank sprocket will be pointing to the driver's side of the car.

-Charles-

edit: New photo

Last edited by ImprezaVA; 12-24-2005 at 03:51 PM.
ImprezaVA is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2005, 02:26 PM   #4
EricClouser
Scooby Newbie
 
Member#: 103567
Join Date: Dec 2005
Location: Shermans Dale, Pennsylvania
Vehicle:
95 Impreza
Red

Default

Charles,

your picture showed me something I did not know.. I had the arrow on the crank pointed up to the timing mark on the block. I fixed that and the car started first try. Thanks alot for the help.

Eric
EricClouser is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2005, 03:50 PM   #5
ImprezaVA
Scooby Specialist
 
Member#: 32846
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: MAIC
Location: Elkton, VA
Vehicle:
1998 Impreza L-SOLD
Arcadia Green

Default

Glad you didn't have to junk your car

-Charles-
ImprezaVA is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 aegean blue impreza l hood voteforpedro18 Exterior/Styling 1 06-01-2010 07:55 PM
WTT or WTS: (MA) 95 Aegean Blue Impreza AWD. 2100 FIRM voteforpedro18 Private Vehicle 'For Sale' Classifieds 24 05-04-2010 12:01 PM
WTB: 95-95 Impreza Heater Core Pakin NWIC Private Classifieds 7 01-26-2010 02:14 PM
WTT: 95 Impreza Coupe for 95 Impreza Sedan bigboss MWSOC Private Classifieds 9 02-18-2007 05:40 AM
will 93 legacy 5spd ecu work on 95 impreza after swapping 5spd into impreza? 2slofouru Subaru Conversions 7 01-28-2006 08:34 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.