Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday September 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-13-2001, 04:23 AM   #1
scootr
Scooby Specialist
 
Member#: 2649
Join Date: Oct 2000
Location: Sebastopol (Graton), CA
Vehicle:
00 2.5RS-t cpe BRP
64 chevelle SS

Default Have had MRT Header-back for three months or more and still have CE.

When the light first came on it was about 300 miles after I put them on. I went on a road trip with it on for a while and when I got back I reset the computer again. After this reset the CE came back on about 500+ miles after. I drove with it on for months and reset it a couple of weeks ago and it came on 40 miles after. I had heard that by putting a stock muffler on that it would turn off so I put the Brospeed/Subaru muffler back on and reset the ECU. I thought I had it fixed but today after 280 miles it glows strong. I am going to try to wrap the Cat because of the code I heard that it was throwing. Otherwise I am stumped and am going to be calling Irvine Subaru again looking for answers. The sound of these headers are awesome. I never really like the WOT sound of the MRT exhaust (raspy) and since the switch to the Brospeed, I love the sound. I do not notice a difference in performance and the little growl you hear from the Brospeed sounds killer now and throaty. I assume that nothing major is wrong with this CE light but I am sick of it. Another thing is that most have had the CE light flicker on and off at times. Mine is nice and bold without any flickering until I reset the computer.
If anyone has any solutions that have worked without a CE for a 500+ miles I would definitely appreciate it. Any comments?

Thanks,
scootr
* Registered users of the site do not see these ads.
scootr is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2001, 07:40 AM   #2
m750
Scooby Guru
 
Member#: 2278
Join Date: Sep 2000
Chapter/Region: NESIC
Location: Pepperell MA
Vehicle:
8Sti | 07 allez
White | Comp

Default

as noted in the following threads:

http://i-club.com/forums/showthread....7&highlight=CE

http://i-club.com/forums/showthread....0&highlight=CE

http://i-club.com/forums/showthread....2&highlight=CE

http://i-club.com/forums/showthread....0&highlight=CE

(a few of which you started) there hasn't been any headway in stopping the CE light from comming on. Your idea of wrapping the cat will prolly be my next move. I plan on taking one of the exhaust shields off the stock cats and seeing if I can make it fit.
AO
m750 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2001, 10:15 AM   #3
Julian
Scooby Specialist
 
Member#: 1182
Join Date: Mar 2000
Location: Ventura, CA
Vehicle:
MY00 RS
BRP

Default

My light has never flickered. It's been glowing since 14 miles into the MRT exhaust, so good luck! I don't think Irvine Subaru will have anything to tell you, and MRT will just say that their cars don't have a second O2 sensor, so?

My header is ceramic-coated already. I have in the last week wrapped that header with a ceramic (heat insulating) cloth. I've not yet run the car, but this should fix MY particular problem (as far as the CE light code is concerned.)

Scootr, you SHOULD get your code pulled, even if you know what it is. Just to make sure. Besides, you're one of the lucky ones!
Julian is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Movies that advertise for 6 months or more before opening suck ? delo- Off-Topic 3 08-18-2003 07:23 PM
Still trying to get rid of MRT header system for RS... scootr Bay Area Impreza Club Forum -- BAIC 24 04-28-2002 04:02 AM
('93-'01) Went from 15.9 to 15.6 with MRT header back system and.... scootr Impreza Forum 2 06-13-2001 08:53 PM
MRT Header-Back for RS? AtlMike Normally Aspirated Powertrain 9 06-08-2001 09:07 AM
Does anyone actually have the MRT header back exhaust? Robmat Normally Aspirated Powertrain 15 05-04-2001 10:35 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.