Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 29, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2006, 01:37 PM   #1
Spec_C
Scooby Newbie
 
Member#: 91423
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: HIIC
Location: Big Island of Hawaii
Vehicle:
2004 PSM STi on Meth
Tuned by Chris Black@AMS

Default Problems w/ UTEC stage 4

we just finished isntalling my ported vf34, helix 660cc injectors, walboro 255lph fuel pump, helix up-pipe, and uploaded the UTEC v5.0 firmware and also uploaded the stage 4 map. now after doing the install of the parts, and uploading the proper maps, we attempted to start it up. upon start up it backfires like hell!! now could this be from the excess fuel being dumped into the engine when we were priming the oil and fuel systems before actually firing up the car? it's also throwing an CEL, unfortunately we dont have a obd2 scanner handy now. Please help!!!!
* Registered users of the site do not see these ads.
Spec_C is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2006, 05:05 PM   #2
zaxrex
Scooby Specialist
 
Member#: 9898
Join Date: Sep 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: VA near MD
Vehicle:
2002 WRX
Water Injected Blue

Default

Did you just upload the map, or did you also get the parameter file uploaded to go with your stage 4 map?

Try switching form your stage 4 map to your map 0. If you get the same problem, make sure you have the right parameters.
zaxrex is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2006, 05:39 PM   #3
vaj
Scooby Specialist
 
Member#: 59136
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: BAIC
Location: Peoples Republic of Kalifornia
Vehicle:
04/5 APRWidebody STi
EQ Tuned - Green/Meth

Default

yes we have also uploaded the stage 4 parameters. we have also just noticed from the boost gauge that we have a vacum leak somewhere. it usually reads around .06 to .07, now reads .02.
vaj is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 11:28 AM   #4
brex16
Scooby Specialist
 
Member#: 78703
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: MAIC
Location: Ashburn
Vehicle:
2004 WRB STi

Default

its probably bc your running the Helix 660 injectors. Stage 4 map is for pinks. I'm sure you knew this already but that is the reason why your car is messed up and also probably causing the backfiring.
brex16 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2006, 09:54 PM   #5
vaj
Scooby Specialist
 
Member#: 59136
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: BAIC
Location: Peoples Republic of Kalifornia
Vehicle:
04/5 APRWidebody STi
EQ Tuned - Green/Meth

Default

its running now on a new base map for the 660's. The original problem was a connection to one of the injectors. (loose) thanks!
vaj is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boosting problem with new stage 4/UTEC Leonardo Engine Management & Tuning 15 05-02-2004 08:49 AM
utec stage 4 map and stage 4 tmi map the same? datdudedennis Engine Management & Tuning 4 03-18-2003 11:37 PM
UTEC stage 4 map with Vishnu stage 2? ChrisWRX Engine Management & Tuning 1 12-25-2002 02:26 AM
UTEC Stage 4 TMI Tuning Results paul99se Engine Management & Tuning 31 12-03-2002 09:06 AM
rotart switch settings utec stage 4 Onederer Engine Management & Tuning 4 10-25-2002 11:48 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.