Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday July 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-24-2006, 04:32 PM   #1
vipernj
Scooby Specialist
 
Member#: 86854
Join Date: May 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: Rockland, NY
Vehicle:
2004 fx35 02 Z06

Default Failed NY state Inspection because of Launch Control on UTEC?

Well, just got back from failing NY state inspection.. I had 4 misfire codes (onme for each cylinder). Im using INJ cut on UTEC for launch control and im wondering if this could be the reason. I dont exactly see how the INJ cut would make me misfire but I have no logs of any misfires or have dealt with any misfires in like almost a year. So the only thing I could think is that its the UTEC LC... Anyone have an insight? Thanks
neel
* Registered users of the site do not see these ads.
vipernj is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2006, 04:34 PM   #2
White 2.5rs
Scooby Guru
 
Member#: 39936
Join Date: Jul 2003
Vehicle:
99RS TWE&SCAT EJ257
Hydra+HMist+PPG+35R=DEATH

Default

did he initiate launch control and hold the clutch in and rev it to the desired launch rpm?
White 2.5rs is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2006, 06:10 PM   #3
TheMadScientist
Scooby Guru
 
Member#: 23717
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Beverly, MA
Vehicle:
2005 Big red

Default

Do a reset. AND DO DO NOT USE THE LC until after the inspection.
See if the codes come back.
It dosen't matter wich mode of LC you use. They both stop the engine from firing. The ECU "senses" this as misfires.

TMS
TheMadScientist is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help: NY state inspection failed ttatsumi Legacy Forum 21 09-14-2008 12:02 AM
Need help: NY state inspection Failed. ttatsumi Tri-State Area Forum 24 08-16-2008 07:34 PM
I failed inspection because of CEL codes, where to go? jefersun Texas Impreza Club Forum -- TXIC 19 07-19-2006 09:44 PM
So I failed inspection because of my tires . . . wrxfactor New England Impreza Club Forum -- NESIC 16 05-24-2006 01:40 PM
utec remote switch launch control on 4eat topgrinder Engine Management & Tuning 1 03-27-2003 08:34 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.