Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday December 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2006, 05:20 AM   #1
waxdass
Scooby Newbie
 
Member#: 53979
Join Date: Jan 2004
Location: Perth, Australia
Default CEL fix but still getting CEL?

Hi

I have a complete catless system on my Aus 2003 STi

I have followed these instruction on how to clear the CEL i am getting (after about 100kms of driving). I got it checked and my tuner said it was a error code for the 02 sensor.

today i wired in this circut...
http://www.scoobymods.com/forums/sho...hlight=exhaust

I havestarted the car back and my CEL is still there. Does anybody know if it takes "driving time" to make the ecutek re-learn that there is a cat (CEL fix) there?
Or does it come off straight away ?

any help appreciated
* Registered users of the site do not see these ads.
waxdass is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 05:30 AM   #2
WRX04Blue
Scooby Newbie
 
Member#: 104825
Join Date: Jan 2006
Vehicle:
04 WRX
WR Blue

Default

The tuner should be able to shut off the CEL with and ECUTEK. I know they can around my area. Also try doing a "swedish reset" as I learned it. Take off both battery cabels and touch them together for 30 seconds. That resets the ECU. Then try it and see if it comes back on from there. Best of luck.
John
WRX04Blue is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 05:41 AM   #3
waxdass
Scooby Newbie
 
Member#: 53979
Join Date: Jan 2004
Location: Perth, Australia
Default

Id rather not pay labour my tuner is going to charge me to do it thru the ecutek.
also - thats not the best way to reset an ecu.

Last edited by waxdass; 02-03-2006 at 06:26 AM.
waxdass is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 06:33 PM   #4
WRX04Blue
Scooby Newbie
 
Member#: 104825
Join Date: Jan 2006
Vehicle:
04 WRX
WR Blue

Default

I read the link and it should work fine. I would reset the ECU and see if it comes on again.
WRX04Blue is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seamen Demon, gets his head cutoff but still gets a hand on it... (CW's Reaper) Kostamojen Off-Topic 18 05-01-2008 11:59 PM
P1133 CEL, replaced o2 but still has CEL? jmgtp Normally Aspirated Powertrain 1 07-31-2006 11:51 PM
Installed Cel fix but Check Engine still on GenMaster Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 13 09-21-2003 11:18 PM
Has anyone installed ILP CEL fix...I'm still getting CEL Shaitiger Engine Management & Tuning 0 06-18-2003 03:24 PM
O2 CEL, replaced O2, still getting a CEL?? ChicksDigWagons Normally Aspirated Powertrain 5 04-19-2003 01:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.