Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 27, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2006, 04:40 PM   #1
tech
Scooby Newbie
 
Member#: 73175
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: E. Canada
Location: Drummondville, Qc
Vehicle:
2004 wrx
java black

Default reading live boost with AP

my question is can i read live boost of my stock wrx before loading a base map with accessport??? Did not install the ap yet and would like to know the stock boost of my car and see if my boost gauge is accurate
* Registered users of the site do not see these ads.
tech is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 04:43 PM   #2
hondaeater69
Scooby Guru
 
Member#: 60324
Join Date: Apr 2004
Location: a pillow.
Default

no you cannot. In order to get to the menu options (one of which is live boost), the AP must be in married form.
hondaeater69 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 04:54 PM   #3
perret318
NASIOC Supporter
 
Member#: 23510
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: South East
Location: The Big Easy
Vehicle:
WHO DAT!

Default

Quote:
Originally Posted by hondaeater69
no you cannot. In order to get to the menu options (one of which is live boost), the AP must be in married form.
I believe that you can just hold down the Up and Down arrows when you start the AP, and you can access that option without being married.

I'm not at my car now though, so I can't verify that.
perret318 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 04:55 PM   #4
hondaeater69
Scooby Guru
 
Member#: 60324
Join Date: Apr 2004
Location: a pillow.
Default

that is true/\. . .i would try that.
hondaeater69 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 08:13 PM   #5
tech
Scooby Newbie
 
Member#: 73175
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: E. Canada
Location: Drummondville, Qc
Vehicle:
2004 wrx
java black

Default

somebody can confirm this????
tech is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 09:35 PM   #6
TJ
Scooby Guru
 
Member#: 41735
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: TXIC
Location: Look MFer
Vehicle:
I'm on your lawn
do something about it

Default

you can run the live boost with the AP without the AP being married
i have cleared codes from other cars that dont even have AP or are running Utec's
TJ is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 10:53 PM   #7
tech
Scooby Newbie
 
Member#: 73175
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: E. Canada
Location: Drummondville, Qc
Vehicle:
2004 wrx
java black

Default

so i only plug it in the obd2 without the other connections and just turn it on???
tech is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 10:59 PM   #8
TJ
Scooby Guru
 
Member#: 41735
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: TXIC
Location: Look MFer
Vehicle:
I'm on your lawn
do something about it

Default

yea the Ap runs off the OBD or the dc power cable
it works fine just try it out
TJ is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 11:09 PM   #9
tech
Scooby Newbie
 
Member#: 73175
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: E. Canada
Location: Drummondville, Qc
Vehicle:
2004 wrx
java black

Default

so just to make sure (don't want to scrw anything up) no need to plug the other connectors together and the other one that came with my ap just the obd after turn it on and press on both arrow until the menu shows up is that correct?
tech is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 11:22 PM   #10
specialev
Scooby Specialist
 
Member#: 90156
Join Date: Jun 2005
Chapter/Region: NWIC
Location: Auburn, Wa
Vehicle:
1986 Syncro Vanaru
07 SV650

Default

You don't need to hook anything together, other than the OBD2 plug into its corresponding port, to read live boost.
specialev is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2006, 08:53 AM   #11
tech
Scooby Newbie
 
Member#: 73175
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: E. Canada
Location: Drummondville, Qc
Vehicle:
2004 wrx
java black

Default

i plugged it into the odb after press on two arrows it says waiting for pc after that nothing????
tech is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2006, 02:22 PM   #12
hondaeater69
Scooby Guru
 
Member#: 60324
Join Date: Apr 2004
Location: a pillow.
Default

the arrow trick is to get it into PC sync mode. You have to marry it like i orignally stated. I can't think of any other way to get to that menu screen.

Why not just flash it? If you're curious what your car is doing stock, you can just revert back to stock after you flash to whatever stage you want, then check your boost levels against your gauge.
hondaeater69 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2006, 02:24 PM   #13
hondaeater69
Scooby Guru
 
Member#: 60324
Join Date: Apr 2004
Location: a pillow.
Default

Quote:
Originally Posted by ProjectS15
you can run the live boost with the AP without the AP being married
i have cleared codes from other cars that dont even have AP or are running Utec's

the AP doesn't have to married to whatever car you use the live boost/scanner tool on, but it does have to be married on SOME car to even to that screen to select that option.
hondaeater69 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2006, 02:52 PM   #14
tech
Scooby Newbie
 
Member#: 73175
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: E. Canada
Location: Drummondville, Qc
Vehicle:
2004 wrx
java black

Default

yeah i just flashed it
tech is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2006, 05:51 PM   #15
HAL1
Scooby Specialist
 
Member#: 58926
Join Date: Apr 2004
Chapter/Region: SWIC
Location: Phoenix, AZ - Chandler
Vehicle:
2013 WRX 5dr ISM
2011 Infiniti EX35

Default

Quote:
Originally Posted by tech
yeah i just flashed it
Gimme the nOOb review, so I can live vicariously through you 'till I get mine in the spring.
HAL1 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2006, 11:22 PM   #16
Scoobie Noobie
Scooby Specialist
 
Member#: 65498
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Black Sheep Squadron
Default

Quote:
Originally Posted by tech
yeah i just flashed it
And...?
Scoobie Noobie is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2006, 08:51 AM   #17
tech
Scooby Newbie
 
Member#: 73175
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: E. Canada
Location: Drummondville, Qc
Vehicle:
2004 wrx
java black

Default

Wow after only a day the car is so smooth and the power as really increased. Really this is a great mod and if it keeps on settling for the 1 or 2 weeks too come i thinks it will be awsome. Stage 2 must be
tech is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2006, 01:50 AM   #18
subeesteve25
Guest
 
Member#:
Default

I'm confused how some say stage 2 gets better after a week. What gets better, do u feel more power, smoother? I felt it alot smoother and a bit more powerful right after. What makes the map perform better after u been running it for a week or to?
  Reply With Quote
Old 02-25-2006, 11:18 PM   #19
02WRX_BLUE
Scooby Specialist
 
Member#: 13704
Join Date: Dec 2001
Location: Chester Springs, PA
Vehicle:
2006 EVO MR
Apex Silver

Default

Your car (ECU) has set the adaptive timing to compensate for changes. Therefore, it is smoother!
Quote:
Originally Posted by subeesteve25
I'm confused how some say stage 2 gets better after a week. What gets better, do u feel more power, smoother? I felt it alot smoother and a bit more powerful right after. What makes the map perform better after u been running it for a week or to?
02WRX_BLUE is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2006, 03:08 AM   #20
IIdiceII
Scooby Guru
 
Member#: 90438
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: New York
Default

I just got my AP yesterday. So you guys are saying, I can turn the car on and plug the AP into the obd and without connecting the test connectors, drive around and read live boost?
IIdiceII is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2006, 02:19 PM   #21
mcowger
Scooby Specialist
 
Member#: 77483
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle, WA
Vehicle:
2009 Audi A3 2.0T q
Lava Grey

Default

Quote:
Originally Posted by IIdiceII
I just got my AP yesterday. So you guys are saying, I can turn the car on and plug the AP into the obd and without connecting the test connectors, drive around and read live boost?
No - the AP needs to be married to SOME car (not necessarily YOURS) before you can get to that mode.

Be careful doing this though - trying to achieve full boost while watching a small screen and not killing youself is not easy. Find a buddy to help.
mcowger is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2006, 03:03 PM   #22
-Kevlar-
Scooby Guru
 
Member#: 82378
Join Date: Mar 2005
Chapter/Region: South East
Location: SC
Default

so you can clear other cars codes? neat...
-Kevlar- is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2006, 05:10 PM   #23
hondaeater69
Scooby Guru
 
Member#: 60324
Join Date: Apr 2004
Location: a pillow.
Default

Quote:
Originally Posted by wrxblubayou
so you can clear other cars codes? ...

yepper
hondaeater69 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2006, 05:21 PM   #24
-Kevlar-
Scooby Guru
 
Member#: 82378
Join Date: Mar 2005
Chapter/Region: South East
Location: SC
Default

never pulled a code in another car. same format? or you cant read em just clear em?
-Kevlar- is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2006, 06:20 PM   #25
hondaeater69
Scooby Guru
 
Member#: 60324
Join Date: Apr 2004
Location: a pillow.
Default

Ive read and cleared DTC's on my car with someone elses ap (don't remember if it was an 04 also)
hondaeater69 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AP read live boost limit? hettchen AccessPort 2 09-10-2007 08:30 AM
how do u read target boost with the ap ver2 ppericfe AccessPort 4 02-08-2007 06:33 PM
read live boost vs boost gauge? Kenji815 AccessPort 8 08-02-2006 05:49 AM
?? about reading live boost with AP pictureboy AccessPort 9 07-06-2006 06:05 PM
Cant tell if im getting full boost with AP SSsleeper96 Engine Management & Tuning 11 12-15-2004 10:17 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.