Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday November 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-28-2006, 06:01 PM   #1
cheek_FXT
Scooby Newbie
 
Member#: 87392
Join Date: May 2005
Location: Chattanooga, TN
Vehicle:
2004 FXT
JBP

Default Help! No filters in oil lines!

I have what I believe is an earlier 2004 XT. Today since it was warm and my broken collarbone has healed, I decided to remove the oil line filters in the TSB.

I removed the bolts, going by the pictures and instructions on scoobymods and the filters were not in the bolts at all. Upon looking down into the housing on the drivers side I thought I was seeing the filter, but upon poking around in there I cannot feel anything I could possibly grab.

I then removed the passenger side bolt and the filter was not in it either. I looked down in the housing. Thinking I was seeing the black top of the filter I poked tweezers down inside and determined it was nothing but oil.

Where have my filters gone? Could I have pushed them out of sight in my investigation (I was being as steady and cautious as I could)?

This wouldn't bother me too much except that I have a very rough idle that seems to be congruent with dropped filter stories.

Thank you for your help.
* Registered users of the site do not see these ads.
cheek_FXT is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2006, 05:52 AM   #2
AVANTI R5
Scooby Guru
 
Member#: 73805
Join Date: Nov 2004
Default

I hope you find them!!They can do damage .
Did you read the story of one guy up there in the top were the pictures are(scroll down a bit and hit the link given) anyway head and valve damage,he got it down under warranty.
AVANTI R5 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATP35R: restrictor in oil line? Simes Built Motor Discussion 3 04-02-2010 11:14 AM
Funky buildup in oil line?? HELP Jrags87 Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 2 02-14-2009 08:22 PM
Turbo oil suppy...No Filter in Banjo bolt? lagodcm Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 8 12-11-2008 10:02 AM
HELP!!!! Metal shavings in oil after 300 miles of build. BallzToTheWallz Built Motor Discussion 29 08-11-2008 11:59 AM
wtf no filter in the cabin air GRIP_SPEED Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 26 06-28-2008 10:53 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.