Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday December 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2006, 08:47 PM   #1
superg
Scooby Newbie
 
Member#: 3385
Join Date: Dec 2000
Location: Golden, CO
Vehicle:
2002 WRX
WRB

Default Double CEL blink, no code thrown

I am getting an occasional double CEL blink. The CEL blinks twice, does not stay on and there is no code when I check with my reader. It doesn't happen when I would expect a knock event-- just driving at 35-40 mph in 3rd or 4th at low-moderate rpm. Seems to happen more frequently lately while driving sedately a few minutes after starting.

Mine is a 02 WRX with UTEC, TXs TMIC, catback, no uppipe, shorty intake.

I'm running 93 octane (blending 91 and 100) in Denver. When I can't do the blend, I use NOC or Lucas octane booster.

Thanks for your help,
Superg
* Registered users of the site do not see these ads.
superg is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2006, 10:36 PM   #2
TravisSTi
Scooby Newbie
 
Member#: 51243
Join Date: Dec 2003
Chapter/Region: MAIC
Location: NOVA
Vehicle:
2004 Subaru WRX STi
WRB - GTX30r

Default

Have you logged it to see if your just getting a knock event? Is this after a shift?
TravisSTi is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 03:02 AM   #3
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

...misfire...pull the codes
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 10:05 AM   #4
-Kevlar-
Scooby Guru
 
Member#: 82378
Join Date: Mar 2005
Chapter/Region: South East
Location: SC
Default

Quote:
Originally Posted by Uncle Scotty
...misfire...pull the codes

jumped the gun that time, huh?


Quote:
The CEL blinks twice, does not stay on and there is no code when I check with my reader.
-Kevlar- is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 01:36 PM   #5
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

...junk reader....get better one.
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 01:44 PM   #6
hondaeater69
Scooby Guru
 
Member#: 60324
Join Date: Apr 2004
Location: a pillow.
Default

Quote:
Originally Posted by superg
I am getting an occasional double CEL blink. The CEL blinks twice, does not stay on and there is no code when I check with my reader.

Mine is a 02 WRX with UTEC, .



Superg

let's see, quick CEL flash, UTEC, no codes. . .i wonder what it could be????


it's knock
hondaeater69 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CEL Blinking, no codes found MConte05 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 3 06-21-2009 03:28 PM
CEL with 4 Codes Thrown G Langa Newbies & FAQs 0 07-14-2008 12:00 PM
CEL but no code found? phunkdup Engine Management & Tuning 7 09-16-2006 12:43 AM
Quick CEL flash, no code Si2WRX Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 8 04-01-2006 02:30 AM
Stock 2005 Baja Turbo - CEL But No Codes - Any Ideas NJ Baja Baja Forum 7 09-03-2005 12:45 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.