Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 31, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2006, 10:39 PM   #1
BrandonWRX
Scooby Newbie
 
Member#: 42177
Join Date: Aug 2003
Location: Sharon, PA
Vehicle:
2005 STi
WRB

Default Protune map only boosting 15 psi

I got dyno tuned and everything was really strong, 317 awhp and boosting 18.5 psi solid. Now after a couple days I can only get 15 psi and it rises very slowly. My mods are ngk 1 step colder plugs, short ram, turboback, and FMIC. Would a leak before the turbo cause this (my EGT gauge is acting funny, dropping up and down at random times)? Or is is low rising boost and only 15 psi from a boost leak from somewhere?
* Registered users of the site do not see these ads.
BrandonWRX is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2006, 08:59 AM   #2
-Kevlar-
Scooby Guru
 
Member#: 82378
Join Date: Mar 2005
Chapter/Region: South East
Location: SC
Default

you dont really need the step colder plugs. dont know if that would help... ive seen more problems in the last couple days.
-Kevlar- is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2006, 11:17 AM   #3
tuskenraider
Scooby Specialist
 
Member#: 65699
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: S.S. Chicago
Vehicle:
15 WRX
WR Blue

Default

Certainly sounds like a leak based on your symptoms. Time to retighten and/or refit all your applicable hoses.
tuskenraider is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2006, 09:22 AM   #4
scoobdude
Scooby Specialist
 
Member#: 50699
Join Date: Dec 2003
Chapter/Region: TXIC
Location: austin
Vehicle:
2004 WRX
Platinum Silver

Default

FMIC with the stock turbo?

Has the temperature changed?

elevation change?

what gear are you seeign the low boost in?
scoobdude is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2006, 12:28 PM   #5
BrandonWRX
Scooby Newbie
 
Member#: 42177
Join Date: Aug 2003
Location: Sharon, PA
Vehicle:
2005 STi
WRB

Default

Dont knock it, I picked up an extra 40 whp and 50 wtq from the tune
The strange thing is itll be ok, hitting boost targets, shortly after I start up (warming up of course). After ive been driving a while it doesnt boost as strong. Im thinking perhaps the FMIC causes the radiator to be more inefficient due to less air and the car runs hotter so it pulls timing/boost to prevent detonation.
BrandonWRX is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2006, 02:23 PM   #6
scoobdude
Scooby Specialist
 
Member#: 50699
Join Date: Dec 2003
Chapter/Region: TXIC
Location: austin
Vehicle:
2004 WRX
Platinum Silver

Default

I know in street tuner there is a map for wastegate and boost comp depending on temp or altitude. maybe this map has been altered?
scoobdude is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
only reaching 15 psi jaspittman Engine Management & Tuning 6 04-14-2010 09:32 PM
Stage 2 Protune 15 PSI? justin24 AccessPort 2 06-23-2009 10:39 PM
Why only boosting 7 psi? PlanNnWRX Factory 2.0L Turbo Powertrain 11 10-03-2008 12:22 PM
Only boosting 8 PSI max? Andrew06WRX Newbies & FAQs 5 09-09-2008 11:04 PM
WRX only boosting 7 psi......help, please nottheliving Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 07-13-2004 09:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.