Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday December 27, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > UTEC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2006, 04:22 PM   #1
method6980
Scooby Newbie
 
Member#: 89073
Join Date: Jun 2005
Default Will 03 utec work on 05?

Hey there,

I was looking to purchase a used UTEC. It was used on a 03 WRX i belive it was purchased in 04.

Will it work on my 05? can you DL the latest firmware onto any utec?
* Registered users of the site do not see these ads.
method6980 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 05:06 PM   #2
TurbojonLS
Scooby Guru
 
Member#: 38772
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: MAIC
Location: NOVA
Vehicle:
2 Cars, No Bling

Default

What Revision is the UTEC?
TurbojonLS is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2006, 03:09 AM   #3
spoolindc2
Scooby Specialist
 
Member#: 72972
Join Date: Oct 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Rain City, Wa.
Vehicle:
2003 WRX Stage 2 HKS
Aspen White

Default

no it will not work..... at least im pretty sure
spoolindc2 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2006, 03:51 PM   #4
method6980
Scooby Newbie
 
Member#: 89073
Join Date: Jun 2005
Default

It is a version 5
method6980 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2006, 05:43 PM   #5
kcook
Scooby Newbie
 
Member#: 78074
Join Date: Dec 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: NoVA
Vehicle:
2005 STi
Aspen White

Default

no it will not. u need a rev6b
kcook is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 03:35 PM   #6
twrx2002
Scooby Newbie
 
Member#: 106880
Join Date: Feb 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: LongIsland
Vehicle:
2002 WrX
BlAcK PeArL

Default utec

will revision 6b will work on any model 00-05
twrx2002 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 09:02 PM   #7
Lost_Pete
Scooby Newbie
 
Member#: 100570
Join Date: Nov 2005
Location: Sydney
Default

Quote:
Originally Posted by method6980
can you DL the latest firmware onto any utec?
Yes.

Engineer speak: All versions of UTECs are compatible with all revisions of firmware.

regards
Pete
Lost_Pete is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 09:12 PM   #8
gaby
Scooby Specialist
 
Member#: 94097
Join Date: Aug 2005
Location: Tucson, AZ
Vehicle:
2004 WRX Hybrid GT35
11.2@130.7

Default

I know how to make it work. If you are wanted to know pm me I'll show you the steps.
gaby is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2006, 02:48 PM   #9
Berts_Wrx
Scooby Newbie
 
Member#: 99963
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: South East
Location: Bedford
Vehicle:
2005 WRX
obsidian black pearl

Default

I Have A 02 Wrx Utec On My 05 Works Fine Just Throws A Check Engine Light Because The 05 Comes With A Pcv Valve Sensor And The 02-03 Models Dont Other Than That I Have No Problems
Berts_Wrx is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2006, 11:45 AM   #10
twrx2002
Scooby Newbie
 
Member#: 106880
Join Date: Feb 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: LongIsland
Vehicle:
2002 WrX
BlAcK PeArL

Default

ok heres the problem, i installed it hooked up everything except the abc because the hex key fitting is stripped. so i have my mbc for now, i also hooked up the remote switch and everythign seems to be working when i look at it through hyperlink the maps do change, i loaded stg1 stg2 stg3 from the txs site but i feel no difference between the maps, over all i feel a difference even when the switch is on 0, but as i change it feels just is it was on 0, any thoughts? thanks guys
twrx2002 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2006, 01:29 PM   #11
Crazykev
Scooby Specialist
 
Member#: 93667
Join Date: Aug 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: Cincinnati,Oh
Vehicle:
'03 Build'n a 2.12L
331whp/331wtq

Default

What stage should you be running?
Crazykev is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2006, 01:45 PM   #12
twrx2002
Scooby Newbie
 
Member#: 106880
Join Date: Feb 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: LongIsland
Vehicle:
2002 WrX
BlAcK PeArL

Default

stg 2
twrx2002 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2006, 02:15 AM   #13
eastcoastbumps
Scooby Guru
 
Member#: 29201
Join Date: Nov 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Shrewsbury, MA
Vehicle:
BMW M3
Honda S2000x2

Default

Quote:
Originally Posted by twrx2002
ok heres the problem, i installed it hooked up everything except the abc because the hex key fitting is stripped. so i have my mbc for now, i also hooked up the remote switch and everythign seems to be working when i look at it through hyperlink the maps do change, i loaded stg1 stg2 stg3 from the txs site but i feel no difference between the maps, over all i feel a difference even when the switch is on 0, but as i change it feels just is it was on 0, any thoughts? thanks guys
At this point most of your power gains will be found by tuning boost. You won't be able to feel much of a change if you just manipulate AFR and timing. A dyno could show you a few hp here or there, but the butt-dyno isn't calibrated well enough.
eastcoastbumps is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2006, 01:47 PM   #14
tmarcel
Scooby Specialist
 
Member#: 7555
Join Date: Jun 2001
Chapter/Region: South East
Location: Charlotte NC
Default

Quote:
Originally Posted by eastcoastbumps
At this point most of your power gains will be found by tuning boost. You won't be able to feel much of a change if you just manipulate AFR and timing. A dyno could show you a few hp here or there, but the butt-dyno isn't calibrated well enough.

I don't agree with that Most of the time the base maps are so rich and run minimized timing that the car can feel transformed by tuning those variables. No dyno needed to feel the added torque and power. For example, tuning from a rich 10.0:1 up to 11.3:1 or so makes a significant difference that you will feel. Also, adding timing will really make it more lively.
tmarcel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UTEC REV 6, will it work on 05 WRX REDWRX05 UTEC 1 03-13-2009 06:49 PM
will 05 utec work on an 06??? cbourbs UTEC 2 07-08-2008 08:53 PM
will 04/05 Sti UTEC work on 06 STi?????????? All4bSpinnin UTEC 7 08-08-2006 03:48 PM
will a version1 utec work on an 03 ecu Sharky NRK Engine Management & Tuning 0 10-24-2005 01:15 AM
I have sold my UTEC so I will not be working on Autologger any more... LiquidForce Engine Management & Tuning 28 07-24-2004 02:08 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.