Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday September 21, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Other Engine Management

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-27-2006, 07:05 PM   #1
WhiteKnight
Scooby Newbie
 
Member#: 56133
Join Date: Feb 2004
Vehicle:
2004 Euro spec Sti
Black - Rotated gt3037s

Question Throttle lag

Hi guys,

I have the 2.14r10 version hydra for my impreza sti,

My problem is that when i hit the throttle, the car starts to accelerate 1 seconds later,

It is very disturbing in daily use,

How can i reduce this lag ? Is it related with the length of the silicone hose that is connected to Hydra map sensor ?

Thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
WhiteKnight is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2006, 08:55 PM   #2
DarthChicken
Scooby Specialist
 
Member#: 9073
Join Date: Aug 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Hillsboro, OR.
Vehicle:
2006 ariel atom
wrb/bbs gold frame

Default

sounds like dynamic enrichment is either too high or too low IMO. I'm running modified stock wrx injectors, my enrichment is 67... whats yours?

Could you log the car during that period of time and post it here?
DarthChicken is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2006, 10:40 AM   #3
WhiteKnight
Scooby Newbie
 
Member#: 56133
Join Date: Feb 2004
Vehicle:
2004 Euro spec Sti
Black - Rotated gt3037s

Default

I have checked it, dynamic enrichment is set to 70,

I hit the throttle and car waits for 0.5 or 1 seconds then gets the command to go,

I couldn't find any solution to this ?

I can post a log without AFR's, because my wideband is not connected to hydra.

Do you still want me to post w/o afr reading ?
WhiteKnight is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2006, 03:19 PM   #4
bboy
Scooby Specialist
 
Member#: 56468
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Seattle, WA
Vehicle:
04 Improved STI
Dirty White

Default

Mine dynamic enrich is 85, but I've had it higher. There's also the throttle pump settings--maybe that's where Darth is heading with AFR. I've alway had great throttle response with the Hydra.
bboy is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2006, 03:47 PM   #5
WhiteKnight
Scooby Newbie
 
Member#: 56133
Join Date: Feb 2004
Vehicle:
2004 Euro spec Sti
Black - Rotated gt3037s

Default

What are your throttle pump settings ?

Thanks
WhiteKnight is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
experiencing a lag/stumbling on light to medium throttle application <<M>> Normally Aspirated Powertrain 4 09-15-2013 01:12 PM
Throttle lag with new 2010 WRX map.. Texas Paladin AccessPort 6 03-12-2010 10:11 AM
2.5i throttle lag? bani111 Normally Aspirated Powertrain 204 12-24-2008 06:35 PM
08 throttle lag saber787 Normally Aspirated Powertrain 24 03-14-2008 09:47 PM
MY00 has turbo lag.. er... rather.. NA lag..... Fitz New England Impreza Club Forum -- NESIC 7 04-03-2001 09:12 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.