Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday November 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2012, 01:35 PM   #1
joeleodee
Scooby Newbie
 
Member#: 193020
Join Date: Oct 2008
Default Recurring P0172 on Stage 3

I've been having a problem for more than the past month that I can't seem to diagnose. I got the car back from the tuner and it ran fine. However, after a couple weeks of driving it threw a p0172 "rich" code. I cleared the code and reset only for the code to come back. Since then, I've cleaned the MAF/IAT sensors, cleaned the air filter, checked for exhaust leaks preturbo, checked vacuum lines and fmic couplers. Nothing obvious that I'm seeing.

When the ecu gets reset, the afrs balance out at around 14.7 or so and corrections tighten up to normal after a few miles of driving. A couple days later, the code comes back. Corrections are maxed out by this time. Interestingly, it only consistently runs rich at idle. Someone take a look at the logs and LV and let me know if I should let the tuner have it back first or diagnose and fix a mechanical problem first. I don't want the tuner to get it back only to mask something that's causing this and I don't want to throw parts at it blindly. Current mod list is here.

http://legacygt.com/forums/showpost....17&postcount=1

The following is a link to the thread I started on the lgt forum. In it are attachments to the latest learning view and some logs. The first log is a cruising log. The second 2 are 3rd gear WOT logs. I have some knock that can easily be addressed, but I don't think the AFRs look out of line. The tune is not completely finished, but when I got the car back, the maf had been scaled and corrections were spot on. Any advice would be appreciated.

http://legacygt.com/forums/showthrea...-3-195810.html
* Registered users of the site do not see these ads.
joeleodee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.