View Single Post
Old 06-22-2019, 09:28 AM   #1
Theclerk95
Scooby Newbie
 
Member#: 500640
Join Date: Apr 2019
Location: Nova Scotia
Vehicle:
2001 legacy b4

Default Misfire at 6500rpm after dyno tune and lots of rain

Well a little stumped and figured may as well ask for some help before throwing parts at the car.

Car is an 01 legacy b4 rev c automatic. Primary downpipe and center pipe decat. Dw65c fuel pump. Zerosports intake pipe with apexi filter. 3 inch catback.

Just got the car back from being dyno tuned yesterday (Friday). Tune was finished on Wednesday. Was tuned using project lambda open source.

It was raining insanely hard yesterday on my drive home which is about an hour away from the shop, so I didn't get much chance to boost it or anything. But before getting on the Highway I did a quick 1st to 2nd Wot and it was fine.

After I got off the Highway I filled up the tank and headed home the rest of the way. Car seemed okay til I went to go wot again and it was boosting low around 7psi on primary and 12 on secondary and misfiring at 6k as if it was redlining.

This morning it was still wet out but the car boosted 10psi on primary and 14 on secondary but still misfired at 65k this time.

Looking for any suggestions. Theres no codes or CEL and Like I said the car didn't do it for the tuner and didn't do it until after all the rain on the Highway and after I filled up.

Gas mileage was amazing on the way home yesterday as well. 100km and barely moved the hand. Since the refill have done 30km and it's moved a whole notch.

Vacuum reads fine, and the car drives fine other than lack of power and misfiring.

Thinking maybe a wet coil pack that's on its way or maybe even a bad batch of gas. Plugs were changed around 20-30k ago with ngk pfr6b plugs

Thanks!
* Registered users of the site do not see these ads.
Theclerk95 is offline   Reply With Quote