View Single Post
Old 09-20-2016, 10:41 AM   #1
Nautilus802
Scooby Newbie
 
Member#: 407456
Join Date: Nov 2014
Default AC problem in '15 WRX

I bought a new '15 WRX almost 2 years ago. I commute a good distance every day (about 100 miles, all highway) and have racked up 52,000 miles so far.

Everything has been going great, but about 40,000 miles in, my AC will now spontaneously start blowing warmish air (warm enough that my interior mirrors totally fog over) about 20-30 minutes into my commute. It is very stange, because if I crank the AC to "Lo", it immediately starts blowing very cold air, but as soon as I put it back to "Auto" and raise the temp to say 72 degrees, it will start to blow warmish air. Also, I have noticed that if I slow the car down, or give it lots of gas, the AC will start blowing cold air again.

I don't recall what my engine oil temps were when I got the car, but I could swear they have been creeping up over time. Today, it was about 85 degrees here in Houston, and at 80 mph on cruise control in 6th gear (about 3k rpm) and AC pegged to "Lo" (for the aforementioned reason), my engine oil temp read the highest I think I have ever seen it (221 degrees). Is the AC cutting off some sort of fail safe related to elevated oil temps?

Any ideas about the AC? (I am taking it into service this week, but I thought I would check here first to get ideas or to see if anyone has had similar experience)

Are my oil temps excessive? Typically, with the AC on auto and outside temps in the 90s, oil temps were in the 214-216 degree area. With the outside temp being in the low to mid 80s today, I was a bit alarmed to see my oil temp hit 221 degrees, even with the AC cranked to Lo.

Thanks.
* Registered users of the site do not see these ads.
Nautilus802 is offline   Reply With Quote