Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday September 20, 2018
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > FB Series Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-16-2018, 07:14 PM   #1
FB20kod
Scooby Newbie
 
Member#: 490255
Join Date: Aug 2018
Default Perrin crank pulley installed... car won’t start

Hi,
So I recently installed a Perrin crank pulley PSP-ENG-101 to my 2015 Impreza and I even installed the inner pulley part # 12339AA010. Everything fits perfectly. After everything I got excited and went to start the car and all it did was crank but never started up. Has anyone had this issue or know what is causing it? Any help would be appreciated.
* Registered users of the site do not see these ads.
FB20kod is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
* Registered users of the site do not see these ads.
Old 08-19-2018, 02:08 PM   #2
Elbert Bass
Scooby Specialist
 
Member#: 283429
Join Date: May 2011
Chapter/Region: South East
Location: Down yonder.
Vehicle:
2016 Fuji Sunfire 03
Silver

Default

Nothing related to the crank pulley on that engine that would cause a no-start. What did you remove/unplug to replace the pulley? You made sure part # 12339AA010 was engaged in the keyway on the crankshaft and the oil pump ? Front of part # 12339AA010 almost flush with the lip of the seal?

Did you shove something down the hole at the back of the block to hold the crankshaft while removing the bolt? If yes then you have probably screwed up the reluctor plate for the crank sensor. That means pulling the engine, and replacing the reluctor plate which is behind the flywheel/flex-plate.
Elbert Bass is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 12:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2017, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.